30 Eylül 2024 Pazartesi

Diyarbakır Adliyesi önünde 241. Adalet Nöbeti

Diyarbakır Adliyesi önünde Adalet Nöbeti'nin 241. gününde de açıklama yapan tutsak yakınları, zulüm dışında bir şey görmediklerini kaydetti. Tutsak yakınları, talepleri karşılanana kadar mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti. 

Tutsak yakınları Adalet Nöbeti'nin 241. gününde de Diyarbakır Adliyesi önünde bir araya geldi. Ailelere, Tevgera Jinên Azad (TJA), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkaların Demokratik Partisi (HDP), Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER), Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD), Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED), Tutuklu Hükümlü Aileler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUAY-DER), Mezopotamya Dil ve Kültür Araştırmaları Derneği (MED-DER)  ile Diyarbakır 78'ler Derneği üye ve yöneticileri destek verdi. 

Tutsak yakını Herdem Merwanî, ailelerin dile getirdiği taleplerin artık toplumun her kesimi tarafından bilindiğini, ancak yetkililerin konuya sessiz kaldığını ifade etti. Hasta tutsakların zulüm altında olduklarını kaydeden Merwanî, "Bugün tüm siyasi partiler, özgürlük ve demokrasiden bahsediyor. Ancak biz tutuklu yakınlarının kapısının önüne zulüm dışında bir şey gelmedi. Eğer ki siyasi partiler bir şey yapacaksa, bugün yapsın. Çünkü bu sorunun büyümesinde siyasi partilerin suçu vardır. Onlar bu suça ortaktır. Burada bir kez daha sesleniyoruz, hasta ve infazı yakılan tutuklular serbest bırakılıncaya kadar onların yanında olmaya, alanlarda olmaya devam edeceğiz" dedi.

Tutsak yakınları, "Hak hukuk adalet" sloganı atarak adliye önünden ayrıldı.