22 Eylül 2024 Pazar

Diyanet'ten ilkokul öğrencilerine 'değerler eğitimi' projesi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, ilkokul üç ve dördüncü sınıf öğrencilerine Diyanet gençlik hizmet mekanları ve camilerde manevi danışman ve din görevlilerinin "değerler eğitimi" vereceğini açıkladı.

AKP iktidarı "değerler eğitimi" adı altında çocuklara dönük politik islamcı politikalarını genişletiyor. Son olarak ÇEDES projesiyle okullarda öğrencilere Diyanet yetkilileri tarafından eğitim verilmesinin önü açılmıştı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ilkokul öğrencilerine yönelik, "Genç Gönüller, Çocuk Gönüllerle Buluşuyor Projesi" düzenleneceğini açıkladı.

ÜNİVERSİTE VE LİSE ÖĞRENCİLERİ İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNE EĞİTİM VERECEK
Erbaş'ın açıklamasına göre, proje kapsamında "gönüllülük" adı altında üniversite ve lise öğrencisi Diyanet görevlileri ilkokul öğrencilerine etkinlikler düzenleyecek. İlk olarak pilot olarak belirlenen 10 ilde gerçekleştirilecek proje ile 2 bin öğrenciye ulaşılacak.

Proje kapsamında, ilkokul 3 ve 4. sınıf öğrencilerine Diyanet gençlik hizmet mekanları ve camilerde manevi danışmanlar ve din görevlileri nezaretinde "değerler eğitimi" adı altında dini eğitim verilecek.

2 BİN ÇOCUĞA ULAŞILMASI HEDEFLENİYOR
Adana, Afyonkarahisar, Bursa, Konya, Manisa, Samsun, Şırnak, Tekirdağ il merkezlerinin yanı sıra İstanbul'un Ümraniye, Beykoz ve Sarıyer; Ankara'nın ise Yenimahalle ve Keçiören ilçeleri pilot bölge olarak belirlendi. Sömestir tatilinin bitiminde başlaması planlanan projede, Diyanet gönüllüsü görevliler, ilkokul öğrencilerine haftalık program ve etkinlikler düzenleyecek. Haftada bir gün öğrencilerin ev ödevlerini yapmalarına yardım edecek olan "gönüllü" adı altındaki Diyanet görevlileri, sonunda da haftalık programa göre etkinlik adı altında kamp, cemaatle öğle namazı gerçekleştirecek.

ETKİNLİKLER HAREMLİK-SELAMLIK YAPILACAK
Projede kız öğrenci gruplarına kız, erkek öğrenci gruplarına erkek görevliler eşlik edecek.

Yaz Kur'an kursları ve 7-10 yaşa yönelik açılan Kur'an kurslarına giden öğrencilerin, proje kapsamındaki faaliyetlere de katılması sağlanacak.

Proje doğrultusunda hazırlanan "Faaliyet Rehberi"ne göre düzenlenecek etkinliklerden bazıları şöyle: "İnanıyorum mutluyum", "İbadetlerimi öğreniyorum", "Dinimin direği namaz", "Berat kandili", "Mahremiyet bilinci", "Kur'anla buluşuyorum", "Kadir gecesi", "Fetih ve fatih."

CAMİ BAHÇESİNDE KAMP YAPILACAK
Projeye dahil olan tüm çocuklar ve velilerin katılımıyla, müftülüklerin uygun gördüğü vakitte, bir defa "camide buluşuyorum" etkinliği yapılacak. Ayrıca farklı bir zaman diliminde programa katılan çocuklarla cami bahçesinde günübirlik kamp programı düzenlenecek.

Projenin 2024-2025 Eğitim Öğretim yılında tüm il ve ilçelerde yaygınlaştırılması planlanıyor.