23 Eylül 2024 Pazartesi

DİSK tersane işçilerini 1 Mayıs'a çağırdı

Tuzla Gemi Tersanesi'nde işçi ve emekçilere seslenen DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu, 1 Mayıs'ta Maltepe Meydanı'nda yan yana, omuz omuza olma çağrısında bulundu.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu'nun katılımıyla Tuzla Gemi Tersanesi'nde işçi ve emekçilere 1 Mayıs'a çağrı bildirileri dağıtıldı.

Tersane işçilerine seslenen DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu, ekonomik krizin pandemiyle birlikte daha da ağırlaştığını söyledi, işsizlik, yoksulluk, uzun çalışma süreleri, işçilerinin alınterinin karşılığını alamaması, taşeron sömürüsü altında güvencesiz çalıştırmanın ağır sonuçlarını yaşadıklarını kaydetti. İşçi ve emekçilerin, yoksul halkın art arda gelen zamlar, hayat pahalılığı, açlık sınırının altında asgari ücretle yaşamını idame ettirmeye çalıştığını vurgulayan Çerkezoğlu, "Yeterli işçi sağlığı, iş güvenliği önlemleri alınmadığı için iş kazaları, iş cinayetleriyle burun buruna çalışmak zorunda kalıyoruz. Bütün bu tabloyu değiştirmek, insanca çalışmak, insanca yaşayabilecek bir ücret, çocuklarımıza güvenceli bir gelecek sağlamak için 1 Mayıs'ta yan yana geliyoruz, omuz omuza veriyoruz" dedi.

Yüksek enflasyon karşısında ücretlerin korunması, başta elektrik, su, doğalgaz ve temel gıda maddelerine yapılan zamların geri alınması, açlık sınırının altına gerileyen asgari ücretin güncellenmesi, en düşük emekli aylığının asgari ücret düzeyine çıkarılması, ücretler üzerindeki vergi yükünün kaldırılması, başta taşeron çalıştırma, esnaf kurye olmak üzere bütün güvencesiz çalışma biçimlerinin kaldırılması, sendikalaşma, toplusözleşme, grev hakkının önündeki engellerin kaldırılması için 1 Mayıs günü alanlarda olacaklarını belirten Çerkezoğlu, "1 Mayıs işçi sınıfının birlik mücadele dayanışma günüdür. Eşitliğin, adaletin, barışın, kardeşliğin egemen olduğu, emeğimizin karşılığını aldığımız, emeğin Türkiyesini kurma irademizi, cesaretimizi, gücümüzü hep birlikte ortaya koyacağız. Yaşasın 1 Mayıs, 1 Mayıs'ta Maltepe Meydanı'nda yan yana, omuz omuza olmaya çağırıyoruz hepinizi" şeklinde konuştu.

"Yaşasın 1 Mayıs işçi bayramı" sloganını atan DİSK'liler, tersane işçilerine bildiri dağıtarak 1 Mayıs günü Maltepe Meydanı'nda yapılacak mitinge çağırdı.