23 Eylül 2024 Pazartesi

DİSK: Karabağlar Belediyesi işçileri onurumuzdur

Karabağlar Belediyesi'nde grevde olan işçilere destek açıklaması yapan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, "Ekmeğine ve demokratik haklarına sahip çıkan grevci Karabağlar Belediyesi işçileri onurumuzdur" dedi.
DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Karabağlar Belediyesi'ndeki greve destek açıklaması yaptı.
 
İzmir Karabağlar Belediyesi'ne ait Spor AŞ ile bu işyerinde örgütlü DİSK'e bağlı Dev Turizm-İş Sendikası arasında dört buçuk ay süren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri tıkanması sonucu işçiler greve başladı.
 
4 birimde çalışan 19 işçi 11 gündür grevde. DİSK'in açıkladığı 2800 TL asgari ücret ve sosyal haklarda iyileştirme isteyen işçiler, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine grev haklarını kullandılar.
 
Çerkezoğlu, "Grev, işçi sınıfının mücadele ile kazandığı anayasal bir haktır. Grev sadece anayasal bir hak değil aynı zamanda uluslararası sözleşmelerle güvence altına alınmış evrensel bir haktır" diye belirtti.
 
Grev, işçinin evine götüreceği ekmeği işverenin insafına bırakmamanın en etkili yolu olduğunu kaydeden Çerkezoğlu, "Tam da bu nedenle Türkiye'de zaten kısıtlı olan grev hakkına göz konulmakta, işçilerin hak talebi tehdit olarak görülmekte, çeşitli gerekçelerle grevler yasaklanmaktadır" dedi.
 
Çerkezoğlu, "Kavel'de grev hakkının grev yaparak kazanılacağını gösteren Kemal Türkler'in, grevin anayasal hak olarak tanındığı 1960'tan sonra belediye işçilerinin ilk grevlerini örgütleyen Abdullah Baştürk'ün izinden yürüyerek, ekmeğine ve demokratik haklarına sahip çıkan grevci Karabağlar Belediyesi işçileri onurumuzdur" diye kaydetti.
 
Geçtiğimiz günlerde DİSK eski Genel Başkanı ve CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, emekçilerin anayasal ve tarihsel hakkı olan grevi hedef alarak, "Grev bir anlamda işsizliktir" dedi. Beko bu paylaşımıyla tepki çekmişti.