22 Eylül 2024 Pazar

DİSK Ege Bölge Temsilciliği: İşçiler ölüyor AKP seyrediyor

İliç'teki maden katliamına tepki gösteren DİSK Ege Bölge Temsilciliği, "DİSK olarak öncelikle yaşanan katliamların hesabının sorulması, kamusal bir madenciliğin insan, çevre ve doğayla uyumlu yapılabilmesi, bu ülkenin refahı ve gelişmesine gerçekten katkı sunabilmesi için mücadelemizi sonuna kadar sürdürmekte kararlıyız" ifadelerini kullandı.

DİSK Ege Bölge Temsilciliği, İliç'te yaşanan maden katliamına tepki göstermek için İzmir'de bulunan Basmane Meydanı'nda basın açıklaması düzenledi.

"Doğayı ve işçiyi hiçe sayan patronların kârı uğruna yitirdiğimiz sınıf kardeşlerimizin hesabını soracağız" pankartı açılan eylemde basın açıklamasını DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı okudu.

SARI: ÇOK TEHLİKELİ BİR FELAKETLE KARŞI KARŞIYAYIZ
Milyonlarca ton sülfürlü, siyanürlü ıslak toprağın Fırat nehrine doğru gittiğine işaret eden Sarı, çok tehlikeli bir felaketle karşı karşıya olduklarını söyledi. Sarı, "Toprakta siyanür olduğuna dair uzmanların uyarılarına rağmen, kurtarma ekiplerinin uygun koruyucu donanımlarının olmadığına dair görüntüler, bu felakete yol açan zihniyetin aynen devam ettiğini göstermektedir" dedi.

Sarı, yaşanan katliamla emeğe, doğaya, bilime önem vermeyen, sermayenin çıkarları ve rant dışında gözü hiçbir şey görmeyen bir zihniyetin ne kadar tehlikeli sonuçlar doğurabileceğinin bir kez daha görüldüğünü söyledi.

'TÜM OLANAKLAR SEFERBER EDİLMELİ'
Madenleri emperyalist tekellere peşkeş çekenlerin sınırsız emek ve doğa sömürüsü üzerinden vahşi bir üretim düzenini hayata geçirdiğini vurgulayan Sarı, şöyle devam etti: "Daha çok kâr için bilimi ve aklı yok sayanlar bilsinler ki bu ülke, bu halk ve işçi sınıfı sahipsiz değildir. DİSK olarak öncelikle yaşanan katliamların hesabının sorulması, kamusal bir madenciliğin insan, çevre ve doğayla uyumlu yapılabilmesi, bu ülkenin refahı ve gelişmesine gerçekten katkı sunabilmesi için mücadelemizi sonuna kadar sürdürmekte kararlıyız. Kayıpların akıbetinin mümkün olan en çabuk biçimde netleştirilmesi, doğayı ve canlı yaşamını tehdit eden bu felaketin etkilerinin azaltılması için eldeki bütün olanakların seferber edilmesini acil olarak talep ediyoruz."

Eylem boyunca, "İşçiler ölüyor AKP seyrediyor", "İşçilerin birliği sermayeyi yenecek", "Havama, suyuma, toprağıma dokunma", "AKP'den hesabı işçiler soracak" sloganları atıldı.