19 Eylül 2024 Perşembe

Dışişleri Bakanlığı: Münbiç için yol haritası onaylandı

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Pompeo ile görüşmesinde kayda değer bir ilerleme sağladıklarını belirtirken, Dışişleri'nden "İki Bakan Münbiç'te güvenlik ve istikrarın sağlanmasını da içerecek bir yol haritasını onaylamıştır" açıklaması geldi. ABD konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile yaptığı görüşmeye dair açıklama yaptı. 
 
ABD Ticaret Odasındaki bir toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çavuşoğlu, "Bizim tarafımızdan PKK/YPG ve FETÖ iki önemli sorun ve bu konularda müttefikimizin bizim yanımızda durmasını umut ediyoruz" dedi.
 
Çavuşoğlu, görüşmeye ilişkin, "Kayda değer bir ilerleme sağladığımız için çok memnun oldum. Çok verimli ve başarılı bir görüşme olduğunu söyleyebilirim" ifadelerini kullandı. 
 
Dışişleri Bakanlığından, Çavuşoğlu-Pompeo görüşmesine ilişkin açıklama geldi. 
 
Bakanlığın yazılı açıklamasında, iki bakanın bugünkü görüşmede Türkiye ve ABD'nin karşılıklı kaygılarını müttefik ortaklık ruhu içinde ele alma yönündeki taahhütlerinin sürdüğünü teyit ettiği kaydedildi.
 
Açıklamada, "İki Bakan, bu amaç doğrultusunda bir yol haritasını onaylamış ve sahadaki gelişmelerin yakından takip edilmesine ilişkin mutabakatlarını yansıtacak şekilde haritanın uygulanması hususundaki ortak taahhütlerini vurgulamıştır" denildi.
 
İki bakanın Türkiye-ABD ilişkilerini de ele aldığı ve çalışma grubu mekanizması toplantılarının sürdürülmesi konusunda mutabık kalındığı bildirildi.