23 Eylül 2024 Pazartesi

'Direnişimizi yükseltirsek tecridi kırabiliriz' 

Hapishanelerde süren açlık grevlerinin ardından dört kentte başlatılan Adalet Nöbetleri sürüyor. Tutsak yakınları, tecrit karşıtı ortak bir mücadele yürütülmesinin önemine işaret etti. HEDEP Milletvekili Sayyiğit, "Tecridi kırmanın yolu ise direnişimizden geçiyor. Mücadelemizi ve direnişimizi yükseltirsek başarıya ulaşacağına inanıyoruz" dedi.

İmralı Hapishanesinde tutulan PKK lideri Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve Kürt sorununa çözüm talebiyle hapishanelerde başlayan dönüşümlü açlık grevi eylemiyle dayanışmak için 4 kentte başlatılan Adalet Nöbeti eylemleri sürüyor.

Diyarbakır'da Tutuklu Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) tarafından gerçekleştirilen Adalet Nöbeti'ni 6'ncı gününde Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), HEDEP ve 78'liler Girişimi temsilcileri ziyaret etti.

Eylemciler, tecridin kırılması için birlikte mücadele çağrısı yaptı. Eylem, annelerin söyledikleri klamlar ve halayla son buldu.

Çukurova Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma Derneği'nin (Çukurova TUAY-DER) Mersin'deki Adalet Nöbetinde, Barış Anneleri ile demokratik kitle örgütü temsilcileri yer aldı.

'ADALET NÖBETLERİ AKADEMİLERE DÖNÜŞTÜRÜLECEK'
Nöbet'te konuşan Çukurova TUAY-DER Eşbaşkanı Ergin Altuntaş, bugünkü Adalet Nöbetini Tarsus Kadın Kapalı Hapishanesinde bulunan açlık grevindeki kadın tutsaklara atfettiklerini söyledi. Açlık grevinin 13'üncü gününde sürdüğüne hatırlatan Altuntaş, "Adalet Nöbetleri kurumlarımızın, halkımızın katılımıyla devam ediyor. Bundan sonraki süreçte nöbetlerin içeriğini doldurarak, önderlik düşüncelerinin buralara yansıtılacağı akademilere dönüştürme, eğitimlerle devam ettirme planlamamız var" dedi.

Altuntaş, daha sonra Tarsus Kadın Kapalı Hapishanesindeki tutsakların gönderdiği mesajı okudu. Nöbet sırasında stranlar seslendirilip, Diyarbakır ve Van'daki nöbet eylemleriyle görüntülü bağlantı kuruldu, karşılıklı dayanışma mesajları iletildi.

Adana'daki Adalet Nöbeti eyleminde de Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğüne kavuşturulması talebi dile getirildi.

Akdeniz Adana Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AATUHAY-DER) binasında devam eden eyleme bugün Barış Anneleri Meclisi üyeleri, TJA aktivistleri, DBP, HEDEP ve HDP yöneticilerinin de aralarında olduğu çok sayıda kişi katıldı.

Nöbete katılanlar, herkesi tecrit politikasına karşı açlık grevinde bulunan tutsaklar için ses çıkarmaya davet etti.

İmralı tecridinin tüm topluma sirayet ettiğini söyleyen AATUHAY-DER Yöneticisi Sait Sündük, siyasi tutsakların başlattığı eyleme herkesin sahip çıkmasını istedi. Sündük, "Kürt sorununun çözümü ve Türkiye'nin demokratikleşmesini istiyorsak, tecrit kırılmalıdır" dedi. Nöbet, erbaneler eşliğinde klamlarla sürdü.

DBP Van İl binasında, Van TUHAY-DER'in sürdürdüğü Adalet Nöbetinin 5'inci gününde de HEDEP, DBP ve TJA, MEBYA-DER üyeleri ve kentteki kitle örgütü temsilcileri destek ziyaretinde bulundu. Sık sık, "Bijî berxwedana zindana", "Jin jiyan azadî" sloganlarının atıldığı nöbet eyleminde HEDEP Van Milletvekili Gülcan Kaçmaz Sayyiğit söz aldı. Tecride karşı mücadelenin tutsaklar ve ailelerinin omuzlarına yüklenmemesi gerektiğini söyleyen Sayyiğit, "Herkes elini taşın altına koymalı. Vicdan sahibi herkes eylemleri sahiplenmeli. 15 Şubat'a kadar dönüşümlü olacak açlık grevlerini süresiz ve dönüşümsüz olmadan başarıya ulaştırarak, tecridi kırmamız gerekiyor. Tecridi kırmanın yolu ise direnişimizden geçiyor. Mücadelemizi ve direnişimizi yükseltirsek başarıya ulaşacağına inanıyoruz" dedi.

Nöbete gün boyu ziyaretler sürerken, aileler açlık grevi ve nöbet eylemlerine güçlü destek çağrısında bulundu.