23 Eylül 2024 Pazartesi

Direnen işçinin açıklama yapması engellendi

Saraçhane'deki İBB önünde açıklama yapması engellenen İBB-İsper işçisi Tülay Çal, "Herkesin sesini özgürce duyurduğu yerde tek başına bana açıklama yapmam yasaklandı" dedi. Yasakların sadece emekçilere geçerli olduğunu kaydeden Çal, "Suçlunun, tacizcinin önüne bu kadar polis koysalardı ülkemizde bu kadar suç işlenmezdi" diye tepki gösterdi.

Raporluyken hakkında "asılsız" tutanaklarla işten atılan İBB-İsper işçisi Tülay Çal, Saraçhane'deki İBB önünde açıklama yapmak istedi. Çal'ın açıklaması polis tarafından engellendi.

"İşimi geri istiyorum" döviziyle İBB karşısında açıklama yapan Çal, "Herkes'in dilediği gibi özgürce sesini duyurduğu yerde tek kişi olan bana, açıklama yapmama izin vermediler" dedi.

Cumhuriyetin yüzüncü yılını böyle hukuksuzluklarla kutladıklarını dile getiren Çal, "Onlardan müdürlük, amirlik, masa başı istemedim. Sıradan temizlik işçisiyim. Raporla insana tutulan tutanakla haksızca, hukuksuzca, işten atıldım. İmzayı atan müdürler açıklama yapmama neden izin vermiyorlar" diye sordu.

"Bu yasaklar sadece emekçiye mi geçerli, bizim gibi gariban halka mı geçerli" diyen Çal, şöyle devam etti: "Suçlunun, tacizcinin önüne bu kadar polis koysalardı ülkemizde bu kadar suç işlenmezdi."