20 Eylül 2024 Cuma

Dicle Üniversitesi'nde mezuniyet töreninde ihraç protestosu

Dicle Üniversitesi Felsefe Bölümü öğrencileri, düzenlenen mezuniyet töreninde barış bildirisini imzalayan öğretim görevlisi Aydın Gelmez'in ihraç edilmesini açtıkları pankartla protesto etti.
Dicle Üniversitesi, 2017-2018 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni düzenledi. Kongre Merkezi Toplantı Salonu'ndaki törene, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, öğretim görevlileri, öğrenciler ile aileleri katıldı. Törende, birçok bölümden mezun olan öğrencilere mezuniyet belgeleri verildi.
 
Felsefe Bölümü'nde belgelerini almak için sahneye çağırılan öğrenciler, barış bildirisini imzaladığı gerekçesiyle Felsefe Bölümü öğretim görevlisi Aydın Gelmez'in OHAL kararnamesi ile ihraç edilmesine tepki gösterdi. Öğrenciler, "Bir daha böyle bir Aydın gelmez" yazılı pankart açarak mezuniyet törenini ve ihraçları protesto etti. Protestoya, aileler ve salonda bulunan öğrenciler de destek verdi.
 
Üniversitenin güvenlik görevlileri, öğrencilere müdahale ederek, "siyasi" olduğu iddiasıyla pankarta el koydu. Öğrenciler bunun üzerine mezuniyet törenini protesto ederek salonu terk etti.