23 Eylül 2024 Pazartesi

Dicle Üniversitesi öğrencilerinden oturma eylemi

Dicle Üniversitesi öğrencileri, Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda ihmal sonucu katledilen Zeren Ertaş ve üniversitelerinde yaşanan taciz olayına ilişkin oturma eylemi yaptı.

Dicle Üniversitesi öğrencileri, Aydın Efeler ilçesinde bulunan Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda tüm uyarılara rağmen tamir edilmeyen asansörün düşmesi sonucu katledilen Zeren Ertaş ile dün üniversitelerinde yaşanan taciz olayına ilişkin Öğrenci İşleri Yerleşkesi önünde oturma eylemi yaptı. Eyleme çok sayıda öğrenci katıldı.

Gençler, ellerinde "Jin, jiyan, azadî", "Öğrencilere değil katillere barikat", "Katil KYK", "Gece geç kalmak onun hatası değildi. Kadınları kurtar ihlalleri durdur" ve "Verdiğiniz yorgan Zeren'e kefen oldu" dövizleri taşıyarak, "Katiller bellidir hesap verecek", "Öğrenciler buraya dayanışmaya", "Dicle'den Aydın'a mücadele sürüyor" , "Zeren Ertaş ölümsüzdür", "Mesele sistemin ta kendisi" ve "Yaşasın öğrenci dayanışması" sloganlarını attı.

Bir süre oturma eylemi yapan öğrenciler, sonrasında rektörlüğe yürümek istedi ancak polis tarafından ablukaya alındı. Üniversite öğrencileri, "Öğrenciye değil katillere barikat" sloganıyla polis engelini protesto etti. Sonrasında abluka altında açıklama yapıldı. Açıklamayı Dicle Üniversitesi öğrencilerinden Elif Çoban okudu.

Zeren Ertaş'ın anarak ailesine başsağlığı dileyen Çoban, "Son bir kaç haftada bir arkadaşımız KYK yurdunda bir arkadaşımız okul yemekhanesinde intihar etti. En son iki gün önce Aydın'da KYK yurdunda asansörün düşmesi sonucu da Zeren arkadaşımız hayatını kaybetti. Bu öldüren düzeni kabul etmeyeceğiz, kaybettiğimiz arkadaşlarımızın hesabını soracağız. Ayrıca dün kampüste tacize uğrayan arkadaşımız; yapılamayan ışıklandırmanın, çözülemeyen ulaşım sorununun mağdurudur. Tacizcilerden ve katillerden hesabı örgütlü gençlik soracak. Üniversitede sorunları çözmeyen AKP-MHP iktidarı çözüm üretemedikleri gibi ölümümüze sebep oluyorlar. Bizler üniversite öğrencileri olarak öldüren sisteme karşı dayanışma ile kampüslerde ve meydanlarda mücadeleye devam edeceğiz. Mutlaka kazanacağız" dedi.

Gençler daha sonra "Kampüste taciz varken polis neredeydi", "Dik dur eğilme davana sahip çık", "Kampüste polis istemiyoruz", "Rektör buraya" sloganları ve alkışlarla oturma eylemine geçti.

Öğrenciler, rektör gelene kadar eylemlerine devam edeceklerini belirtti.