23 Eylül 2024 Pazartesi

DGD-Sen ve Umut-Sen'den Carrefoursa'da eylem: Zulme sessiz kalmayın

Carrefoursa'da eylem yapan DGD-Sen ve Umut-Sen, direnişteki EnerjiSa işçileriyle dayanışmaya çağırdı. Halka yönelik konuşmalarda, "Halkın çıkarları işçilerin çıkarlarıyla aynıdır. Bizi soyan enerji şirketlerine karşı işçilerle birleşmek zorundayız" denildi. 

DİSK/Enerji-Sen'e üye oldukları için işten çıkarılan EnerjiSa işçilerinin direnişi sürüyor. İşçiler Sabancı'ya ait her alanı eylem alanına çevirme çağrısı yapmıştı. DGD-Sen ve Umut-Sen Carrefoursa'da yaptığı eylemle işçilerle dayanışmaya ve Carrefoursa'yı Sabancı'yı boykot etmeye çağırdı. 

'MAAŞLARDA İYİLEŞTİRME İSTİYORUZ'
Mağazada halka yönelik yapılan konuşmalarda enerji işçilerinin bir ekmek daha fazla alabilmek için zam istediklerini bu nedenle işten çıkarıldığı kaydedildi. Migros depo işçilerinin kazanımla sonuçlanan direnişinin hatırlatıldığı konuşmada, "EnerjiSa işçileri bir parça ekmeğini büyütebilmek için sendikaya üye oldular. Bu zamlarda bu maaşlarla yaşayamıyoruz, faturalarımızı ödemek istiyoruz, her gün sokakları aydınlatıyoruz, faturaları kesiyoruz EnerjiSa'ya çalışıyoruz ama elektrik faturalarını ödeyemiyoruz, maaşlarımızda iyileştirme istiyoruz dediler" ifadeleri kullanıldı. 

'SADECE BİR EKMEK FAZLA ALMAK İSTEDİLER'
Sabancı'nın bu çağrıya işçileri işten çıkararak yanıt verdiğini, direnen işçilerin 4 gündür yerlerde sürüklenerek gözaltına alındığı hatırlatılan konuşma şöyle devam etti: "Sadece bir ekmek fazla alabilmek için, faturasını ödeyebilmek, karnını doyurmak, çocuklarına bakabilmek için. Bu fiyatlarla yaşayamıyoruz. Geçinememe meselesi hem halkın hem işçilerin sorunu; barınamıyoruz, kiralarımızı ödeyemiyoruz. Çocuklarımıza bakamıyoruz, eğitim masraflarını ödeyemiyoruz. 

'KARŞI ÇIKMAZSAK DAHA FAZLA ZULÜMLE KARŞI KARŞIYA KALACAĞIZ'
Halkın çıkarları işçilerin çıkarlarıyla aynıdır. Bizi soyan enerji şirketlerine karşı işçilerle birleşmek zorundayız. Migros'ta yaptınız dediniz ki, '257 işçiyi kapının önüne koyamazsınız.' Migros mağazalarını boykot ettiniz. Sabancıların pervasızlığına, hukuk tanımazlığına karşı, hayatlarımıza çökenlere karşı ses çıkarmazsak yarın daha fazla zulümle karşı karşıya kalacağız."

Konuşmaların yapıldığı sırada mağaza müdürü engel olmak istedi ancak mağazada bulunanlar alkışlarla DGD-Sen ve Umut-Sen üyelerine destek verdi.