25 Eylül 2024 Çarşamba

DFG: Hakikatin kalemini bükemezsiniz

Diyarbakır merkezli operasyona ilişkin açıklama yapan DFG, "Özgür basın 30 yılı aşkın süredir bombalamalar, katletmeler ve gözaltı operasyonlarına boyun eğmedi bugün de eğmeyecek! Özgür basını susturmaya yönelik bu hamleler nafiledir. Hakikatin kalemini bükemezsiniz. Susturamayacaksınız" dedi. 

Diyarbakır merkezli yürütülen operasyon kapsamında yüzü aşkın gazetecinin gözaltına alınmasına ilişkin Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) açıklama yaptı. Aralarında derneğin yöneticisi ve Xwebûn Gazetesi İmtiyaz Sahibi Kadri Esen, gazeteciler Abdurrahman Gök, Ahmet Kanbal, Mikail Barut, Mehmet Yalçın, Osman Akın, Mehmet Şah Oruç, Beritan Canözer, Mehmet Yalçın, Mıkail Barut, Salih Keleş, Remzi Akkaya ve Arif Akkaya’nın da olduğu 100 kişinin gözaltına alındığı belirtilen açıklamada, "Son 10 ayda Kürt gazetecilere yönelik operasyonlarda 27 meslektaşımız gözaltına alınarak tutuklandı. Bu operasyonun da özgür basını Kürt gazetecileri susturmaya yönelik operasyonların devam halkası olduğunu biliyoruz" denildi.

DFG, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Türkiye tarihinin en kritik seçimlerine 19 gün kala yapılan bu operasyon hiç kuşku yok ki bir 'seçim operasyonudur'! Kürt halkını susturmak amacıyla siyasetçilerine, avukatlarına, sanatçılarına ve gazetecilerine yönelik bu operasyonlara derhal son verilmelidir. Özgür Basın 30 yılı aşkın süredir bombalamalar, katletmeler ve gözaltı operasyonlarına boyun eğmedi bugün de eğmeyecek! Özgür basını susturmaya yönelik bu hamleler nafiledir. Hakikatin kalemini bükemezsiniz. Susturamayacaksınız!"