23 Eylül 2024 Pazartesi

Devrimciler Adana'da mezarları başında anıldı

Adana'da devrimcilerin mezar başlarında yapılan anma etkinliklerinde, kızıl bayrak açıldı, mezarlar çiçeklerle donatıldı.

Devrim ve sosyalizm mücadelesinde yaşamını yitiren Adana'daki mezar başlarında anıldı.

İlk olarak Yasemin Çiftçi'nin mezarını ziyaret eden sosyalistler adına yapılan konuşmada, "Kasım ayı bizim için ölümsüzlerimizin bakışları ve anıları altında kendimizi yenileme, onlardan öğrenme ayıdır. Yasemin kadın devrimi programı ışığında genç bir komünist kadın olarak yaşamı ile bunun pratik adımını bize gösterdi. Bu düzenin devrimcileri, sosyalist kadınları kendine bağlayan geleneksel zincirleri parçalama ve özgürleşme yolunu seçti. Onların açtığı yolda yürümeye, mücadele bayraklarını daha ileri taşımaya devam ediyoruz" denildi.

Sosyalistler daha sonra Kobanê'de DAİŞ çetesine karşı savaşırken ölümsüzleşen Emre Aslan, Eylem Ataş, Bedrettin Akdeniz, Robin Bakır ve Özgür Ertan'ın mezarlarını ziyaret etti. Emre Aslan'ın mücadele yaşamına dair anılar ve örgütlü mücadele ile tanışma süreci anlatılırken, asi ve kavgacı ruhunun baş eğmezliği ifade edildi, "Emre emekçiliğini, işçi ve emekçiler ile birlikte sınıfsız ve sömürüsüz bir dünya kurma düşünü Rojava devrimine taşıdı" denildi.

Yolları Kobanê'de kesişen Aslan, Ataş, Akdeniz, Bakır ve Ertan'ın, aynı özgürlük inancı için ölümsüzleşmesinın tesadüf olmadığı belirtilen konuşmada şu ifadelere yer verildi: "Hepsi Rojava devriminde sadece Ortadoğu halklarının değil tüm dünya halklarının özgürlük yolunu gördü. Bir kez daha Rojava devrimi can bedeli savunan ölümsüzlerimizi saygı ile anıyoruz."

Ardından 1992 yılında Yüreğir ilçesinde bildiri dağıtımı yaparken polisle yaşanan çatışmada ölümsüzleşen Ali Şahin ve Erol Boyraz'ın mezarları ve 1991 yılında Vedat Aydın'ın cenazesine giderken şüpheli bir trafik kazasında ölümsüzleşen Celal Ölçmez, İmam Turan, Yusuf Üzüm, Hasan Üzüm ve Elif Tuncer'in mezarları başında anma etkinliği düzenlendi.

Sosyalistler daha sonra kanser hastalığı sonucu hayatını kaybeden ESP kurucu üyesi Gülten Şahin'in mezarı başına gitti. Anmada, "Gülten Şahin tüm devrimcilerin anasıydı. Kapısı her zaman devrimcilere açıktı" denildi.