1 Ekim 2024 Salı

Devrimci Parti'den işgal saldırısına tepki: Birleşik mücadeleyi yükseltelim

Sınır ötesi işgale dair açıklama yapan Devrimci Parti, savaş ve işgalden tek çıkarı olanın faşist iktidar ve sermaye devleti olduğunun altını çizdi. İşgali destekleyen CHP'nin faşizmin ömrünü uzatmaya hizmet ettiğini kaydeden Devrimci Parti, birleşik mücadeleyi yükseltme çağrısı yaptı.

Birleşik Devrimci Parti, AKP-MHP faşist iktidarın KDP işbirliğiyle sınır ötesi işgal saldırısına ilişkin açıklama yayınladı. 

'BAŞKA BİR ANLAM TAŞIMAKTADIR'
İşgale karar verenler ile onu destekleyenlerin "helalleşme" nutukları atan CHP önderliğindeki muhalefetin hizmet ettiği tek şeyin AKP-MHP faşizminin ömrünü uzatmak olduğunun altı çizilen açıklamada, "Kürt halkına karşı yürütülen savaş AKP-MHP faşizminin kurumsallaşması karşısında en örgütlü tutum alan Kürt halk hareketini etkisizleştirmek ve Türkiye işçi-emekçileri tarafından sokakta yükselen sömürüye karşı öfkeyi asker tabutları içerisinde sessizleştirmek, halklar arasında düşmanlık hamasetini körükleyerek iktidarını sürdürmekten başka bir anlam taşımamaktadır" denildi.

'TÜRKİYE HALKLARINA ERDOĞAN'IN GETİRDİĞİ SANDIK TABUTLAR OLACAK'
Ukrayna-Rusya savaşında "barış elçisi" pozisyonuyla NATO içindeki konumunu pekiştiren ve istenmeyen iktidar olmaktan kurtulmaya çalışan faşist ittifakın, buradan aldığı güçle başlattığı saldırının ikinci adımı olarak Rojava'ya yönelik işgal hareketini planladığı belirtilen açıklamada, "Şam ile SDG'nin görüşmelerinde arabuluculuk yapan Rusya açıkça Esad yönetiminin istekleri gerçekleşmezse Türkiye'ye bağlı cihatçı grupların saldırılarının önünü açacaklarını söylüyor. Olası bir seçime giderken elinde savaş ve işgal kozu ile mafya-çete-devlet iş birliğini, İçişleri Bakanı Soylu'nun narkotik yönünü, talancı ve yağmacı yüzünü, erkek egemen politikalarını örtmeye çalışan iktidarı yapmaya çalıştığı seçim hesaplarında boğalım! Erdoğan'dan oy sandığı bekleyen Türkiye halklarına Erdoğan'ın getirdiği sandık tabutlar olacaktır" denildi.

'TEK ÇIKARI OLAN FAŞİST İKTİDAR VE SERMAYE DEVLETİDİR'
İşgal ve savaştan tek çıkarı olanın faşist iktidar ve sermaye devleti olduğu vurgulanan açıklama şöyle devam etti: "Her gün işçi-emekçiler daha kötü şartlarda çalışmaya zorlanıp sefalet ücretlerine mahkûm edilirken, kadınlar erkekler tarafından şiddete maruz bırakılıyorken, doğanın tamamı ranta açılıyorken, halkın adalet arayışı artıyorken Kürt halkına saldırı ile ayakta kalmalarına izin vermeyelim. Türkiye işçi-emekçilerinin geleceği işgallerle halkı boğmaya çalışanlarla değil sömürgeciliğe karşı mücadele eden Kürt halkı ve onun özgürlük mücadelesi ile ortaktır. Türkiye işçi-emekçilerini sömürü, yoksulluk, savaş sarmalına çeken ve Kürt halkına yok oluş dayatan iktidar ortak düşmanımızdır.

'1 MAYIS'TA SÖMÜRÜYE VE SÖMÜRGECİ FAŞİST İKTİDARA KARŞI ALANLARA'
Türkiye işçi ve emekçilerinin iktidarı için mücadele yürüten partimiz, Türkiye işçi sınıfının bu mücadelede en büyük dostu olan Kürt halkına karşı dayatılan savaş ve işgal siyasetine karşı tüm demokrasi ve emek güçlerini açık tutum almaya, sokaklarda güçlerini birleştirmeye ve 1 Mayıs'ı sömürüye ve sömürgeci faşist iktidara karşı özgürlük meydanlarına çevirmeye çağırıyor. Umut halkların birleşik mücadelesinde! Umut sosyalizmde."