25 Eylül 2024 Çarşamba

Devrimci Parti: Sadece sandığa değil sokağa hazırlık yapalım

Diyarbakır merkezli 21 kentte gerçekleşen ve 200'ü aşkın kişinin gözaltına alındığı operasyona ilişkin açıklama yapan Devrimci Parti MYK, birleşik mücadelenin diz çökmeyeceğini kaydetti ve antifaşist güçlere sadece sandığa değil sokağa hazırlık çağrısı yaptı. 

Devrimci Parti MYK, Diyarbakır merkezli 21 kentte gerçekleşen ve 200'ü aşkın ismin gözaltına alındığı operasyona tepki gösterdi. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Operasyonlarla iktidarın amacı sadece seçim günü sandıktan oy çalmak değil seçim ve sonrasında sokaklarda yükselteceği faşist terör karşısında direnç gösterecek güçleri etkisiz kılma hamlesidir. 21 yıllık pratiğinde test ettiği üzere iktidarın sokakta teslim alamadığı tek güç Kürt halkı ve enternasyonalist devrimcilerdir. Faşizm yalnızca sandığı değil sokağı teslim alırsa iktidarının ömrünü uzatacağını öngörüyor.

Bu nedenle faşizmden operasyonlara son vermesini temenni edecek bir beklenti içinde değiliz. Aksine meydan okuyoruz. Daha ne zulmünüz kaldıysa hodri meydan. Buradayız! Sonunuzu getirecek olan birleşik mücadelemiz ne dün, ne bugün, ne de yarın diz çökmeyecek. Tüm antifaşist güçlere çağrımız sadece sandığa değil sokağa hazırlık yapmaktır."