23 Eylül 2024 Pazartesi

Devrim ve sosyalizm şehitleri İstanbul'da anıldı

Devrim ve sosyalizm şehitleri anısına düzenlenen anmada, devrim şehitlerinin çizdiği yoldan her daim bir adım ileri çıkma çağrısı yapıldı.

Devrim ve sosyalizm şehitleri İstanbul'da anıldı. Devrim mücadelesinde ölümsüzleşenler anısına saygı duruşuyla başlayan anmada, salon şehitlerin fotoğraflarıyla süslendi.

Anma konuşmasında, her devrimcinin devrim şehitlerinin pratiğinden kendine bakmasının önemine dikkat çekildi. "Sadece kuru sözlerle değil elbette, onların her bir yaşam anı, her bir pratiği bizim önümüzde meşale oluyor" denilen konuşmada, ölümsüz işçi önderi Süleyman Yeter'in hayatına dikkat çekildi. "Biz yoldaşın bırakmış olduğu bir mirasın adımlarını devam ettirmeye çalışıyoruz" denilen konuşmada, Süleyman Yeter'in yaşamı boyunca işçi havzalarından emekçi mahallelerine çok sayıda insanın hayatına dokunduğu ve ezilenlerin mücadelesini yükselttiği vurgulandı. Devrim şehitlerinin devrimcilere, "Yoldaşlar biz bir yere kadar getirdik. Bundan sonrası sizlerin esas göreviniz ve bu görevi üstlenip bizim de önümüze geçebilecek bir yol çizmeniz gerekir" çağrısında bulunduğu kaydedilen konuşmada, devrim şehitlerinin izinden her daim bir adım ileri çıkma çağrısı yapıldı.

Anma, yapılan konuşmalar ve müzik dinletisinin ardından son buldu.