23 Eylül 2024 Pazartesi

Devrim şehitleri son yolculuğuna uğurlandı

Devrim şehitleri Harika Kızılkaya, Burak Ağarmış, Özkan Güzel ve Erdoğan Çakır polisin tüm engelleme girişimlerine rağmen devrimciler tarafından sahiplenilerek son yolculuğuna uğurlandı.

Türkiye-Yunanistan sınırında bulunan Meriç Nehrinde katledilen Halk Cepheli dört devrimci son yolculuğuna uğurlandı. Devrim şehitleri için tören düzenlenmesini engellemek isteyen polis, devrim şehitlerinin cenazelerini kaçırdı, ailelerini gözaltına aldı, tehdit etti. Polisin engelleme girişimlerine rağmen devrimciler, ölümsüzleşenleri sahiplendi. Mücadelelerinin sürdürüleceğinin sözü yinelendi.

TAYAD'lı Aileler 31 Ekim günü Halk Cepheli Harika Kızılkaya, Burak Ağarmış, Özkan Güzel ve Erdoğan Çakır'ın ölümsüzleştiğini duyurmuştu. Devrim şehitlerinin cenazeleri üç gün boyunca ailelerine verilmedi. 3 Kasım günü cenazeler polis ablukasında İstanbul Adli Tıp Kurumundan alındı.

Kızılkaya'nın cenazesinin devrimciler tarafından sahiplenilmesinin önüne geçmek için polis tarafından aile tehdit edildi, cenazenin törensiz yapılması dayatıldı. Ailenin geri adım atmaması üzerine polis Kızılkaya'nın cenazesini kaçırarak Silivri Gümüşkaya Mezarlığına defnedildi.

TAYAD'lı Ailelerin çağrısıyla Kızılkaya'nın mezarı başında anma yapıldı, anmaya katılanlar sık sık polisin tacizine uğradı. Anmaya katılanlar keyfi şekilde gözaltına alındı, bir süre sonra bırakıldı.

Güzel'in ailesi de polis tarafından tehdit edildi. Cenazenin kaçırılmasını engellemek için uzun süre devrimciler ATK önünde nöbet tuttu, Güzel'in cenazesi de polis tarafından kaçırıldı.

Ancak polis devrimcilerin Güzel'i sahiplenmesini engelleyemedi. Devrim şehidi Güzel için Habibler Cemevinde tören düzenlendi. Daha sonra Güzel, Sultangazi Yayla Mezarlığında babasının üzerine defnedildi.

Devrim şehitleri Erdoğan Çakır'ın cenazesi Osmaniye'ye bağlı Kadirli ilçesine götürüldü. Polis, Çakır'ın cenazesi alan aileyi ablukada tuttu.

Burak Ağarmış'ın cenazesi ise Yozgat'a götürüldü. Ağarmış'ın ailesi yolda gözaltına alındı.