23 Eylül 2024 Pazartesi

Devrim şehitleri Hacer İpek ve Yaşar Okçuoğlu anıldı

Kanlı '77 1 Mayısında ölümsüzleşen Hacer İpek ve işçi önderi Yaşar Okçuoğlu'nun mezarı başında düzenlenen anmada, onları katledenlerin her defasında yenilgiye mahkum olduklarını gördüğü belirtildi. Anmalarda, zafere kadar mücadelenin süreceği de vurgulandı.

Ölümsüzlerin ve Tutsakların Sesi Platformu'nun (ÖTSP) çağrısıyla Kasım Şehitler Ayı etkinlikleri kapsamında devrim şehitleri Hacer İpek ve Yaşar Okçuoğlu mezarı başında anıldı. Devrim şehitleri İpek ve Okçuoğlu şahsında saygı duruşunun ardından, zafere kadar daima devrim mücadelesinin süreceğinin sözü yinelendi.

'ONU KATLEDENLER, YENİLGİYE MAHKUM OLDUKLARINI GÖRDÜ'
Hacer İpek'in Kulaksız Mezarlığındaki mezarı başında düzenlenen anmada yapılan konuşmada, "Hacer yoldaş 1977 Kanlı 1 Mayısında katledilen genç bir kadın devrimciydi. Üniversite gençliği arasındaki aktif çalışmalarının yanı sıra sınıfla kurduğu bağda çok güçlüydü. Onu işçi direnişlerinde görmek olağan bir durumdu. Onu katledenler, bizler bu mezarın başında her andığımızda yenilgiye mahkum olduğunu gördü, görmeye de devam edecek. Bugün bizleri bu mezar anmasında buluşturan mücadelede emeği olan bir devrimci olarak anısı önünde saygıyla eğiliyor, şehitlerimizin izinde zafere kadar daima ileri şiarını düstur edineceğimizin sözünü veriyoruz" dedi.

'ZAFERE KADAR ONLARIN MÜCADELESİNİ BÜYÜTECEĞİZ'
Yaşar Okçuoğlu'nun Saniye Mezarlığındaki anmada yapılan konuşmada ise şu ifadeler kullanıldı: "Yoldaştan bahsettiğimiz de kuşkusuz ki akıllara ilk gelen özelliklerinden biri devrimci sendikacılıktaki başarısıdır. Gerek Bursa'da gerek İstanbul'da dönemin sarı sendikalarına karşı işçi sınıfını bulunduğu sendikalara örgütleyerek işçi önderi olma yolunda rüştünü ispat etmiştir. Onu tanıyanların emin oldukları bir şey varsa o da bir işçi direnişi varsa başında Yaşar'ın olduğudur. Dönemin koşullarına karşı patronlara kök söktürerek işçilerin çıkarlarına uygun sözleşmeler imzalanmasında büyük pay sahibidir ve bu pratikler sayesinde başkaca işçilerin direnişe geçmesi için cesaretlerini körüklemiştir. Yaşar yoldaşın da üniversite gençliği arasından çıkarak bir işçi önderine dönüşme pratiği bugünün devrimci gençliğine ışık olmaktadır. 'Şehitlerin izinde daima ileri' şiarını örgütleme iddiasındaysak bu pratiği önümüze koyarak zafere kadar onların mücadelesini büyüteceğimizin sözünü veriyoruz."