1 Ekim 2024 Salı

Devrim şehitleri Eskişehir'de anıldı

Eskişehir'de yapılan anmada, İbrahim Kaypakkaya, Haki Karer, Dörtler ve gözaltında kaybedilen Hasan Ocak anıldı. Anmada, devrim şehitleri mücadelede yaşatma sözü verildi. 

Devrimci önder İbrahim Kaypakkaya, Haki Karer ve Dörtler şahsında devrim ve özgürlük mücadelesinde ölümsüzleşenler Eskişehir'de anıldı. Anmada, 17-31 Mayıs Uluslararası Gözaltında Kayıplara Karşı Mücadele Haftası dolayısıyla gözaltında kayıplara karşı yürütülen mücadeleye de dikkat çekildi. 

Saygı duruşuyla başlayan anmada, devrim şehitlerinin mücadele hayatını anlatan bir sinevizyon gösterimiyle devam etti. 

Daha sonra yapılan konuşmalarda, Amed zindanında ser verip sır vermeyen, '71 devrimci kopuşunun önderlerinden İbrahim Kaypakkaya'yı, Kürdistan devriminin önderlerinden Haki Karer'i ve 12 Eylül faşizminde Amed zindanlarında karanlığa meşale olan Dörtler'in mücadelesinin süreceği kaydedildi.

Gazi ayaklanmasının komutanı Hasan Ocak'ın kaybedilmesi ile başlayan Cumartesi Anneleri'nin mücadelesine dikkat çekilen konuşmalarda, "Hasan Ocak, İbrahim Kaypakkaya, Dörtler ve Haki Karer şahsında tüm devrim şehitlerini mücadelemizle anıyoruz" denildi.