7 Ekim 2024 Pazartesi

Dev-Lis üyesi kaçırıldı, ajanlık dayatıldı

Dev-Lis üyesi bir genç dün akşam saatlerde Kartal'da kaçırıldı, ajanlaştırma dayatıldı. Konuşa ilişkin açıklama yapan Dev-Lis, "Kaçırmalar ve gözaltılar bizi yıldıramaz" dedi.

Devrimci Liseliler (Dev-Lis) üyesi bir genç dün akşam saatlerinde otobüsten indiği sırada polislerce kaçırıldı, ajanlaştırma dayatıldı ve Onur Yürüyüşü'ne katıldığı için fobik tehditlere maruz kaldı.

Üyelerinin kaçırılmasına ilişin açıklama yapan Dev-Lis, "Dün akşam saatlerinde Dev-Lis'li bir yoldaşımız Kartal civarında otobüsten indiği sırada sarayın kolluk güçleri tarafından kaçırılmıştır. Yoldaşımıza ajanlaştırma ve yalan beyanda bulunma teklifleri sunulmuş, onur yürüyüşüne katıldığı gerekçesiyle fobik tehditlere maruz bırakılmıştır" dedi.

Açıklamada, "Bizlerin iradesini kaçırma ve gözaltılarla yıldıracaklarını sananların umudu bir kez daha boşa çıkmıştır. Bizler yarım asrı aşan demokratik lise mücadelemizde sayısız kaçırma ve gözaltılarla karşılaştık. Mücadelemizi sönümlendirmeye çalışanlar bilmelidirler ki bizlerin iradesi 12 Eylül'de idam edilen Necdet Adalı'nın, kanlı 1 Mayıs'ta panzer altında ölümsüzleşen Jale Yeşilnil'den günümüze süre gelmiştir. Mahir yoldaşın 'Onlar bir avuç biz ise milyonlarız' sözünü referans alarak çıktığımız bu yolda sokakları ve liselerimizi özgürleştirmek için alanlarda olmaya devam edeceğiz" diye belirtildi.