1 Ekim 2024 Salı

Dersim'den seslendiler: AKP'yi ve türevlerini istemiyoruz

Munzur Üniversitesi öğrencilerine yönelik saldırıyı protesto eden Dersim Emek ve Demokrasi Platformu, bu saldırıların kendilerini engelleyemeyeceğini kaydetti. 

Dersim Emek ve Demokrasi Platformu, Sanat Sokakta yaptığı basın açıklamasında Munzur Üniversitesi öğrencilerine yönelik saldırıda 11 öğrencinin gözaltına alınmasını protesto etti. 

"Baskı, tehdit ve gözaltılarla haklı mücadelemizi engelleyemezsiniz" yazılı pankartın açıldığı eylemin metnini Yusuf Akın okudu. Munzur Üniversitesi'nde 2021-2022 eğitim-öğretim yılı başlar başlamaz AKP'nin faaliyetlerini "Gençlik Merkezleri" ve "Genç Ofi" adı altında devam ettirdiğini belirten Akın, kullanılan bu araçlar üzerinden yaratılan geleceksizliğin görünmez kılınmaya çalışıldığı kaydedildi.

Akın, "Bahsini ettiğimiz kuruluşlarda ücretsiz sosyal etkinlikler ve ücretsiz çaylar dağıtarak, kendi yarattığı ekonomik kriz içerisinde öğrencilerin maddi yokluğunu fırsat bilmiş, buralar üzerinden adı skandallarla bilinen ‘TÜGVA' gibi kuruluşlara örgütlenme yapmaya çalışmıştır. Bu kuruluşlar üzerinden özelde Kürt gençliği üzerinden gençliğe yönelik asimilasyon ve inkar politikalarını devam ettirmiştir. 
Ücretsiz etkinliklerle AKP'nin şenlik ve mitinglerine bu kuruluşlar üzerinden yaptığı çağrılarla öğrencileri oralara taşımış ve öğrencilerin tepkisiyle de karşılaşmıştır.
Bugün, Munzur Üniversitesi öğrencilerine yapılan faşist saldırı özerk, demokratik ve özgür üniversiteler mücadelemizi engelleyemeyecektir" dedi.

Gözaltı, tehdit ve baskıların kendilerini yıldıramayacağını dile getiren Akın, "AKP'yi ve türevleri olan Gençlik Merkezleri, Genç Ofis ve TÜGVA'yı Munzur Üniversitesi'nde İstemiyoruz" ifadelerini kullandı. 

Açıklamanın ardından Kürtçe müzik eşliğinde halay çekildi. 

Öte yandan gözaltına alınan öğrenciler ifade işlemleri sonrası serbest bırakıldı.