25 Eylül 2024 Çarşamba

Dersim'de Peri ve Mazgirt'te seçim büroları açıldı

Yeşil Sol Partinin Dersim Milletvekili adayı Ayten Kordu, kayyum atanarak gasp edilen Peri Beldesinde esnafı ziyaret etti, seçim bürosunun açılışına katıldı. Kordu, kadın, emekçi, kimliklere, inançlara düşman tek adam rejimine karşı demokrasi bayrağını yükselttiklerini söyledi.

Dersim'de seçim çalışmalarını sürdüren Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Milletvekili Adayı Ayten Kordu, dün Peri ve Mazgirt'teydi.

HDP'li belediye eşbaşkanları görevden alınarak kayyum atan Peri Beldesine giden Kordu, esnafı ziyaret etti, kadınlarla birlikte seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi.

Kadınların ağırlıkta olduğu partililerle birlikte "Jin, jiyan, azadî" sloganıyla beldede yürüyüş yaparak seçim bürosuna gelen Kordu, halka seslendi. Kadın ve emekçi düşmanı, inançlara, kimliklere düşman tek adam rejimini yıkmak, demokrasiyi inşa etmek için yola çıktıklarını anlatan Kordu, "Biz bu süreçte tek adam rejiminin yıkılması, demokrasinin inşa edilmesi, insanlarımızın inancını, kimliğini, dilini özgürce ifade edebileceği bir demokrasi bayrağını yükseltiyoruz. Meclise Yeşil Sol Parti olarak en büyük temsiliyetle girip, demokrasi bayrağını bileşenlerimiz, ittifakımızla yükseltmek istiyoruz. Dersim bir kadın şehri. İnancımızdan, kültürümüzden, suyundan, ağacından, toprağından güç aldığımız diyardır. Hep birlikte çalışacağız, değiştireceğiz, başaracağız" dedi.

Ardından 31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimlerden 7 ay sonra görevden alınan Peri Belde Belediye Eşbaşkanı Orhan Çelebi söz aldı. 31 Mart seçimleri öncesi kayyumla iradesi gasp edilen Peri halkının bir kez daha HDP'ye iradesini teslim ettiğini hatırlatan Çelebi, "Ama tek adam rejimi kendisinden başka kimseye yaşam şansı tanımıyor. 21 yıllık AKP faşist iktidarı 31 Mart yerel seçimlerinden 7 ay sonra tekrardan Peri halkının büyük bir iradeyle seçtiği bizleri görevden alarak kayyum atadı. Kayyum geldiği gün 'biz buradayız, hiçbir yere gitmiyoruz, burada yaşamaya, insanlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmaya devam edeceğiz' demiştik. Biz bu sözümüzde durduk" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kordu kadınlarla birlikte zılgıtlar ve "Jin, jiyan, azadî" sloganını atarak seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Peri'de esnaf ve kahvehaneleri gezerek halkla buluşan Yeşil Sol Partililer ardından Mazgirt ilçesine geçerek esnafı ziyaret etti, seçim bürosu açtı.