23 Eylül 2024 Pazartesi

Dersim'de Özak Tekstil işçileri selamlandı

17 gündür devletin ve patronun tüm saldırılarına karşı  direnişi kararlılıkla sürdüren Özak Tekstil işçilerini selamlayan EMEP Dersim İl Örgütü, Dersim halkını Özak tekstil işçileri ile dayanışmayı örgütlemeye, direnen işçilerin mücadelesine destek olmaya çağırdı.

Özak Tekstil işçileriyle kentlerde dayanışma eylemleri sürüyor. EMEP Dersim İl Örgütü, BİRTEK-SEN üyesi işçilerin direnişin Sanat Sokak'ta yapılan basın açıklamasıyla selamladı. "Özak işçilerinin talepleri kabul edilsin! Gözaltına alınan işçiler ve sendikacılar derhal serbest bırakılsın. Özak işçisi yalnız değildir" pankartının açıldığı eylemin metnini EMEP İl Başkanı Ergin Tekin okudu.

Özak Tekstil işçilerinin 17 gündür patron ve devletin tüm saldırılarına direndiğini hatırlatan Tekin, "Üç gün önce işçilerin emek güçleriyle birlikte yapmak istedikleri açıklamaya jandarma tekrardan saldırmış ve yüzlerce işçiyle birlikte Birtek Sen Genel başkanı ve yöneticileri gözaltına alınmıştı. Sendika Genel Başkanı Mehmet Türkmen ve sendika yöneticileriyle birlikte işçilerinde bulunduğu 8 kişi üç gündür gözaltında tutuluyor. Bu saldırılara rağmen işçiler birliklerini bozmadan direnmeye devam kararı aldı. Bugün, yine Urfa OSB ye giden işçilerin önüne jandarma barikat kurdu ve tekrardan işçilere saldırıp 19 kişiyi gözaltına aldı. Partimizin Gaziantep milletvekili Sevda Karaca ve İstanbul milletvekili İskender Bayhan, jandarma saldırısı sırasında darp edilmiş, iki işçi saldırı sonucu fenalık geçirmiştir. Patron başta olmak üzere Valinin, müftünün, kolluk güçlerinin ve iktidarın tek amacı, işçi sınıfının hakları için verdiği mücadelesini geriletmek, sınıf mücadelesinin diğer bölgelere yayılmasını engellemektir. Biliyorlar ki, Özak işçisi kazanırsa bütün işçi sınıfı kazanacaktır. Bu kadar saldırgan olmalarının asıl sebebi budur" dedi.

"Gözaltına alınanların serbest bırakılması, sendikal hakkı nedeniyle işten atılan işçilerin işe geri iade edilmesi, direniş süresince yaşanan kayıpların karşılanması, üye oldukları Birtek Sen Sendikasının işveren tarafından tanınması talepleri bizim taleplerimizdir" taleplerini sıralayan Tekin, şöyle devam etti: "Özak işçileri bizlere bir şeyi tekrar gösteriyor ve hatırlatıyor; birlik olmak! İşçiler bir araya gelirse, birlik olursa, hiçbir patron, karşısında duramaz. Özak Tekstil işçileri, ülkedeki tüm işçilerin insanca çalışma ve yaşama taleplerinin sesi oldular; sendikal örgütlenme hakkı için direniyorlar. Emek Partisi olarak, bütün Dersim halkını Özak tekstil işçileri ile dayanışmayı örgütlemeye, direnen işçilerin mücadelesine destek olmaya çağırıyoruz."