1 Ekim 2024 Salı

Dersim'de 'Karanlık gider Gezi kalır' eylemi

Karanlık gider Gezi kalır" diyen Dersim Emek ve Demokrasi Platformu, davadan çıkan siyasi kararın halk nezdinde yok hükmünü kaydetti. 

Dersim Emek ve Demokrasi Platformu, Gezi davasında verilen siyasi kararı Seyid Rıza Meydanı'nda protesto etti. "Karanlık gider Gezi kalır" ve "Ferman padişahın Gezi milyonların" yazılı pankartların açıldığı eylemin basın metnini EMEP Dersim İl Başkanı Ergin Tekin okudu. 

Davada çıkan kararın toplumsal muhalefetin en temel hak ve taleplerinin suç unsuru gibi gösterilerek, barışçıl direnişin tarihsel ve meşru gerçekliğinin ısrarla çarpıtılarak karalanmak amacı taşındığını kaydeden Tekin, "Uzun tutukluluk ve hapis cezalarını bu kadar kolay vermenin, iddianamelere yazmanın; ülkemizde çıkacak her itiraza, işini ekmeğini talep eden işçilere, tarlasını terk etmek zorunda bırakılan köylülere, erkek cinayetlerine kurban olmayacağız diyen kadınlara, demokratik özerk üniversite talebini dillendiren gençlere, biz de varız diyen LGBTİ+'lara, hizmet veremeyen esnafa, geçinemiyoruz ve barınamıyoruz diyen yoksullara ve GEZİ özelinden kent ve doğa yağmasına karşı çıkan mühendislere, mimarlara, şehir plancılarına ve bu itirazı büyüten siyasi parti ve kitle örgütlerine, demokratik bir ülkede yapılması gereken itiraz ve sorgulama hakkını kullanan tüm kurum ve kişilere verilmek istenen gözdağı olduğunu biliyor ve görüyoruz" dedi. 

Verilen cezaların halk nezdinde yok hükmünde olduğunun altını çizen Tekin, "'Her yer Gezi, her yer direniş' demeye devam edeceğiz. Zalimler sonlarına doğru zulmünü daha da arttırır. Er ya da geç; emek ve demokrasi güçleri kazanacaktır. Baskı, zulüm ve sömürü düzeni son bulacaktır. Birleşe birleşe kazanacağız" ifadelerini kullandı. 

Eylem, "Gezi halktır, halk yargılanamaz", "Bu daha başlangıç mücadeleye devam" sloganlarıyla sona erdi.