23 Eylül 2024 Pazartesi

Dersim'de işgale tepki eylemine polis saldırdı

Dersim'de Rojava ve Filistin'e dönük işgal saldırılarına tepki göstermek isteyen kitle polis saldırdı, 8 kişi gözaltına alındı.

Dersim'de Dersim Emek ve Demokrasi Platformu Rojava ve Filistin'e dönük işgal saldırılarına ilişkin basın açıklaması düzenlemek istedi. Sanat Sokak'ta bir araya gelen platform üyeleri kalkanlarla polis ablukasına alındı.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Ayten Kordu, Ortadoğu'da yaşanan ve yıllardır çözülmeyen Kürt sorunu ve Filistin sorunu için toplandıklarını söyledi. Polisler Kordu'yu da kalkanlarla sıkıştırarak darp etti. Polis saldırısına tepki gösteren Kordu, "Sizin bu ayrımcı politikalarınızdır bu kentte gerginliği yaratan, sizden olmayanlara düşmansınız" ifadelerini kullandı.

Polis işkenceyle aralarında Gazete Patika muhabiri Hıdır Yıldız ve Peri Belediye Başkanı Orhan Çelebi'nin de bulunduğu 8 kişiyi gözaltına aldı.

Dersim halkı polisin yoğun saldırısına yuhalamalar ve ıslıklarla tepki gösterdi.

Gözaltına alınanların isimleri şu şekilde: "Nazlı Çelik, Orhan Çelebi, Çağdaş Bagac, Ender Şimşek, Ferhat Yıldız, Ergün Tekin, Ali Bozkur, Hıdır Yıldız"