25 Eylül 2024 Çarşamba

Dersim'de 2. seçim bürosu açıldı

Dersim Sihenk Mahallesinde Yeşil Sol Parti'nin 2. seçim bürosu açıldı. Kadınların öncülüğünde gerçekleşen etkinlikte kentin kadın milletvekili adayı Ayten Kordu, kadın politikalarının daha güçlü temsil edileceğini inandığını belirtti ve "Birlikte başaracağız" dedi. 

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Dersim'de kadınların öncülüğünde, zılgıtlar eşliğinde seçim bürosunu açtı. Akpazar-Peri Belediye Eşbaşkanı Orhan Çelebi, Dersim Milletvekili adayı Ayten Kordu ve çok sayıda kişinin katılımıyla Dersim'in 2. seçim bürosu Sihenk Mahallesinde açıldı. 

Kordu ve beraberindeki heyet açılış öncesi mahallede çalışma yürüttü, esnaf ziyareti yaptı halkları açılışa davet etti.

ÇELEBİ: TEKÇİLİĞE KARŞI ÇOĞUNLUĞU VAR EDECEĞİZ
Halkın yoğun ilgisiyle gerçekleşen açılışta ilk olarak Çelebi söz aldı. "Türkiye'nin dört bir yanında başta Kürt halkı olmak üzere tüm emekçiler, işçiler, gençler, kadınlar, ezilenler ve inançlar değişim istiyor. Bu değişimde kardeşliği var etmek, tekçiliğe karşı çoğulculuğu var etmek, ötekileştirmeye karşı birliktenliği var etmek için buradayız" dedi.  

KORDU: HEP BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ
Milletvekili adayı Ayten Kordu da Dersim'de kadın politikalarının daha güçlü temsil edileceğine inandığını belirtti. Kordu, "Kadın hareketinin büyük emeklerle oluşturduğu güven duygusu vekil olarak kadın temsiliyetini ifade etme istemi açık ve net bir şekilde ortaya çıktı. Hep birlikte yapacağız, hep birlikte başaracağız."

Kordu, "Biz farklılıklarıyla bir arada yaşayan bir hareketiz. Haklarımız demokratik anayasayla güvence altına alınıncaya, hak ve özgürlükler gelişinceye kadar mücadeleye devam edeceğiz. Dersim'de kimliğimizin ve inancımızın içi boşaltılmaya çalışılıyor. Dersim'de çok ince asimilasyon politikaları devam ediyor. Asimilasyon politikasına karşı mücadelemiz oldu bundan sonraki süreçte de asimilasyon politikalarına yönelik mücadelemiz devam edecek" dedi.

Konuşmaların ardından kadınların öncülüğünde zılgıtlarla seçim bürosu açıldı .