30 Eylül 2024 Pazartesi

Dersim, Urfa ve Sivas'ta yeni karantina bölgeleri ilan edildi

Dersim, Urfa ve Sivas'ta bazı köy ve ilçelerde karantina bölgeleri ilan edildi.

'Yeni normalleşme' denilerek koronavirüs önlemlerinin gevşetilmesi, virüsün bir çok kente yayılmasını beraberinde getirdi. Yeni vakalar artarken köy köy, hane hane karantina uygulaması yayılıyor.

DERSİM
Dersim merkeze bağlı Burmageçit ve Hozat ilçesine bağlı Altınçevre Köyü, koronavirüs vakalarının görülmesinin ardından karantinaya alındı. Burmageçit Köyü'nde bir yurttaşın düzenlediği toplu yemek etkinliğinin ardından 3 kişide koronavirüs tespit edildi. Altınçevre Köyü'nde ise, yurt dışından gelen 2 kişide koronavirüs tespit edildi. 2 köy, Hıfzıssıhha Meclisi'nin aldığı kararla 14 gün süreyle karantinaya alındı. Kararın ardından köye giriş çıkışlar kapatıldı.

URFA
Urfa'nın Viranşehir, Suruç, Birecik, Bozova, Ceylanpınar, Eyyubiye, Haliliye, Karaköprü, Siverek ve Halfeti ilçelerine bağlı 93 adreste koronavirüs test sonucu pozitif çıkan kişilerin olması üzerine söz konusu kişilerin yaşadıkları adresler 14 gün süre ile karantinaya alındı. Urfa Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından açıklanan veriler doğrultusunda kentte salgın süreci boyunca bir günde en fazla karantina sayısına ulaşıldı. 

Kentte iki gün önce ise 75 adres karantinaya alınmıştı.

SİVAS
Sivas'ta ise Suşehri ilçesine bağlı Akçağıl ve Solak köylerinde Coronavirus vakalarına rastlanması üzerine tedbir uygulamaya konuldu. İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla 2 köyde bu geceden itibaren geçerli olmak kaydıyla karantina başlatıldı. Karantinanın süresi ise belirtilmedi.