1 Ekim 2024 Salı

Dersim Gençlik Örgütleri: Ebru'ya verdiğimiz sözü tutacağız

Ölüm orucu direnişçisi Timtik için Dersim'de açıklama yapan Gençlik Örgütleri, onun mirasını ve vasiyetini devraldıklarını, Aytaç Ünsal yaşasın diye mücadelesini sürdüreceklerini kaydetti. 

Dersim Gençlik Örgütleri, "adil yargılanma hakkı" için sürdürdüğü ölüm orucu direnişinde ölümsüzleşen Ebru Timtik için açıklama yaptı. 

Sanat Sokağı'nda, "Direnen avukatlar kazanacak. Ebru Timtik ölümsüzdür" yazılı pankartın açıldığı eylemin basın metnini Mehmet Sağlam okudu. 

Tüm zorluklara rağmen Avukat Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal'ın direnişini sürdürdüğünü kaydeden Sağlam, "İnançlarını ve kararlılıklarını kıramayan devlet adalet talebini duymamazlıktan gelerek Helin'den Ebru'ya bir katliam politikası yürütmektedir. Buradan açıkça bizlere 'bu ülkede adalet mücadelesi yürütemezsiniz, sesini çıkaranı katlederiz' mesajı vermeye çalışıyorlar" dedi. 

Ebru Timtik'in adalet talebi ve vasiyetini emanet aldıklarını vurgulayan Sağlam, şöyle devam etti: "Bugun Ebru'nun adalet talebini bir kez daha haykırıyoruz ve haykırmaya devam ediyoruz. Aytaç'ı da kaybetmemek için hep birlikte ses veriyoruz ve Ebru'ya verdiğimiz sözü tutacağız. 

Eylem, "Direnen avukatlar kazanacak", "Ebru Timtik ölümsüzdür" sloganlarıyla sona erdi.