23 Eylül 2024 Pazartesi

Dersim Devrimci Güç Birliği: Baskılara boyun eğmeyeceğiz

Yasaklamalara ve baskılara ilişkin açıklama yapan Dersim Devrimci Güç Birliği, "Dersim Devrimci Güç Birliği korkmayacak ve yılmayacaktır. Bu haklı mücadele var oldukça faşizmin karanlığı her zaman yenilmeye mahkum olacaktır" diye belirtti.
Dersim Devrimci Güç Birliği, yasaklamalara ve baskılara ilişkin Dersim Merkez seçim bürosunda basın açıklaması yaptı.
 
Açıklamaya HDP Milletvekili Kemal Bülbül, Devrimci Güç Birliği Dersim Belediyesi Adayları Nurşat Yeşil ve Hıdır Demir, EMEP MYK üyesi Levent Tüzel, ESP MYK üyesi Sıtkı Güngör de katıldı.
 
Basın metnini okuyan HDP İl Eşbaşkanı Hıdır Çiçek, 31 Mart Yerel Seçimleri yaklaştıkça AKP-MHP ittifakının ayrıştırıcı nefret dilinin arttığını vurguladı, Dersim Devrimci Güç Birliği'ne yönelik baskı ve yasaklamaların arttığını dile getirdi. Çiçek, "Seçim çalışmasına katılan arkadaşlarımızın taciz edilmesiyle başlayan süreç, afiş ve pankart yasaklamalarına daha sonra da seçim bürolarımıza yönelik baskınlara dönüşmüştür. Yöneticilerimiz ve üyelerimiz gözaltına alınmakta, panzerler ve akreplerle fiziki takip yapılmakta, dilimiz yasaklanmak istenmekte, seçim broşürlerimiz toplatılmakta veya yırtılmaktadır" diye konuştu.
 
Son olarak Dersim'de bulunan seçim bürolarının basılarak Partizan pankart ve afişleri toplatıldığını anımsatan Çiçek, "Arkadaşlarımızın maruz kaldığı provokasyon, saldırı ve tehditlerin sorumluluğu Dersim Belediyesi'ne başkanvekili olarak atanan kayyum ve onu atayan AKP iktidarındadır. Bir intikam duygusuyla sürdürülen bu operasyon ve tacizler her geçen gün demokratik siyaset alanını daraltmakta, tasfiye etmekte ve eşit koşulda yürütülmesi gereken seçim yarışını ortadan kaldırmaktadır" diye konuştu.
 
BU KARANLIK YENİLMEYE MAHKUM
 
Mevcut yönetimi ve onun nefret söylemlerinden ve ayrımcılıktan vazgeçmeye çağıran Çiçek sözlerine şöyle devam etti: "Yargı mensuplarını da görevlerini yapmaya, seçim yarışının adil bir şekilde yürütülmesinin olanaklarını sağlamaya ve böylesi saldırılara karşı ön alıcı kararlarla sorumluluk almaya çağırıyoruz. Halkımızın iradesine saldıranlara karşı elbette gerekli hukuki işlemler yapılacak, hak ettikleri cezaları almaları için hukuk mücadelemiz devam edecektir. Siyaseten cevap veremediğiniz, zorlandığınız her anda kolluk kuvvetini kullanarak, zora ve kaba güce başvurarak bizleri alt edeceğinizi düşünüyorsunuz, lakin Dersim Devrimci Güç Birliği korkmayacak ve yılmayacaktır. Bu haklı mücadele var oldukça faşizmin karanlığı her zaman yenilmeye mahkum olacaktır."
 
KAYYUM BARIŞ İSTEĞİNİ YOK ETMEYE ÇALIŞIYOR
 
Açıklamanın ardından söz alan EMEP MYK üyesi Levent Tüzel, 31 Mart yerel seçimlerine baskı altında girildiğine dikkat çekti, "Tek adam rejimi ayrıştırıcı, hakları ortadan kaldırıcı, kardeşliği yok edici bir politikayı halklar üzerinde estiriyor. Dersim halkı bu politikadan en çok nasibini alanlardan. Vali, kayyumluk yapıyor. Aslında merkezi iktidarın yok etmeye çalıştığı, halkın barış arayışını Dersim'de kayyum yok etmek istiyor. Dersim'in gençliğini, kültürünü, doğasını değiştirmek istiyorlar. Seçim sürecinde eşit olmayan hukuk dışı uygulamalarla müdahale etmeye çalışıyorlar. Güç birliğimizin bileşeni Partizan da bu hukuk dışı ile karşı karşıya, biz bu uygulamayı protesto ediyoruz. Tek adamın kurmak istediği rejim başarılı olamayacak. Dersim'de ve ülkemizin her yerinde özgürlüklere barışa olan inanç güçlüdür . Bu seçimlerde burada ve birçok yerde halk iradesine sahip çıkacak. Bu baskılar sökmeyecek" dedi.
 
GELENEĞIMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ
 
HDP Milletvekili Kemal Bülbül, Dersim'de devrimci güçleri ayrıştırmak isteyen bir politika yürütüldüğünü belirtti. Bülbül sözlerine şöyle devam etti: "Partizan aynı zamanda siyasi bir gelenektir, İbrahim Kaypakkayalar'ın ortaya koyduğu bir gelenektir. Partizan'a yapılan müdahale İbolar'a, Dersim geleneğine müdahaledir. Dersim'de oluşmuş olan Devrimci Güç Birliği Dersim'in anlayışı ve tarihini teşkil ediyor. Biz Seyit Rızalar'ın, İbolar'ın, Denizler'in siyasal mirasına da sahip çıkıyoruz. Bu miras ezilenler için oluşturulan demokrasi ve özgürlük için yapılan bir mirastır. Partizan demokratik bir kurumdurz, ırkçı gerici anlayışa müdahale etmeyen AKP anlayışı bilimedir ki; biz geleneğimize sahip çıkacağız."