23 Eylül 2024 Pazartesi

Dersim Belediye Eşbaşkanı Altun'a 10 yıl hapis cezası

Yerine kayyum atanan ve Kandıra 1 Nolu F Tipi Hapishanesi'nde tutuklu bulunan Dersim Belediye Eşbaşkanı Nurhayat Altun'a "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla 10 yıl hapis cezası verildi.
Yerine kayyum atanan Dersim Belediye Eşbaşkanı Nurhayat Altun hakkında "örgüt yöneticisi olmak" iddiasıyla açılan davanın 11. duruşması Tunceli 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Kocaeli Kandıra 1 Nolu F Tipi Hapishanesi'nde bulunan Altun, SEGBİS sistemi ile duruşmaya katıldı. Duruşmada avukat Reyhan Yalçındağ, Levent Kanat, Fatma Kalsen ve Mesut Beştaş hazır bulundu.
 
Duruşmada ilk olarak söz alan Nurhayat Altun, 2 yıldan fazladır hukuksuz bir şekilde hapishanede tutulduğunu belirterek, yargılanmasının hukuki değil siyasi olduğunu söyledi. Altun, yürüttüğü çalışma ve katıldığı tüm etkinliklerin parti çalışmaları olduğunu ve bunun da suç teşkil etmediğini vurgulayarak, yaptığı her şeyin kamuoyuna açık olduğunu aktardı.
 
Avukat Reyhan Yalçındağ'ın savunmasının ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Altun'a "örgüt üyeliğinden" 10 yıl hapis cezası verdi.