30 Eylül 2024 Pazartesi

Depremzedeler: Çadır verilmedi, evlerimize giremiyoruz

Depremde evleri hasar gören Adaklı ilçesi Altınevler köyü halkı, bugüne kadar kimsenin kendilerine uğramadığını belirterek, çadırsız bir şekilde beklediklerini söyledi.

Merkez üssü Bingöl Karlıova olan 5.7 büyüklüğündeki depremde şu ana kadar Karlıova, Yedisu ve Çat ilçelerinde yapılan tespitlere göre, 22 yapının yıkıldı, 214'ü ise ağır hasar aldı. 

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre bölgede hasar görüp yetkililerin uğramadığı köylerin olduğu belirtildi. Adaklı ilçesi Altınevler köyü de yaşanan depremden etkilenen yerleşim yerlerinden biri. Bir çok evin hasar gördüğü köye bugüne kadar kimse gitmezken, köy sakinlerine çadır da verilmedi. Yaşanan depremde evinin hasar gördüğünü kaydeden köylülerden Hüseyin Serinkaya, yağan dolu ve yağmurdan da etkilendiklerini söyledi. Banyo ihtiyaçlarını dahi gideremediklerini belirten Serinkaya, bir an önce kendilerine bir yer tahsis edilmesi gerektiğini söyledi.

'BİR ÇADIR DAHİ VERİLMEDİ'
Yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kalan evlerine giremediklerini kaydeden Serinkaya, evde yaşanan hasarları gösterip, oluşturulacak bir heyetin köylerine gelmelerini istedi.

Evi hasar gören Mehmet Güreş ise zor durumda olduklarını hatırlatarak, yaşanan artçılardan kaynaklı evlerine giremediklerini söyledi. Güreş, heyetin gelip köylerinde incelemelerde bulunması gerektiğini belirterek, zor durumda olduklarını kaydetti.

DIŞARDA YATIYORLAR
Köylülerden Rohat Serinyel de deprem sonrası çocuklarının korkudan yatamadığını dile getirerek, “Dışarıda dolu ve yağmurun altında kalıyoruz. Çocuklarımız ile birlikte dışarıda kalmış durumdayız. Bir çadır dahi verilmemiş bize. Çocuklarımız dışarıda yatıyor. Korkudan içeriye giremiyoruz. Ne halimizin soran var ne de bize bakan var. Niye yardım edilmiyor bize? “ diye sordu. Ev ve eşyaların zarar gördüğünü hatırlatan Serinyel, bir an önce gerekli adımların atılması gerektiğini söyledi.