25 Eylül 2024 Çarşamba

'Depremzede ve deprem gönüllüsü meslektaşlarımıza dokunma'

İstanbul Tabip Odası, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğünden aldığı izinle deprem bölgesine gitmesine rağmen, gönüllü hizmet verdiği zaman diliminde yerine hekim görevlendirilmemesi ve hakkında soruşturma başlatılmasına tepki gösterdi. İstanbul Tabip Odası, Dr. Sosın Fisli hakkındaki soruşturmanın derhal iptalini ve şükranla yaklaşılması gerektiğini kaydetti.

Doktor Sosın Fisli, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde gönüllü hekimlik yapmak üzere Adıyaman'a gitti. Ailesi de deprem bölgesinde ikamet eden Fisli hakkında deprem bölgesinde yürüttüğü çalışmalar nedeniyle soruşturma başlatıldı. İstanbul Tabip Odası üyeleri Fisli ile dayanışmak için oda binasında basın toplantısı düzenledi.

"Depremzede ve deprem gönüllüsü meslektaşlarımıza dokunma" pankartının salona asıldığı toplantıda söz alan Fisli, İstanbul il ve Adalar İlçe Sağlık Müdürlüğü'nün çıkardığı zorlukları ve deprem bölgesinde yaşadıklarını aktardı. İstanbul İl Sağlık Müdürlüğünden yazılı izin verilmesi ve bunun üzerine bölgeye gittiğine dikkat çeken Fisli, buna rağmen yerine hekim görevlendirilmediği gibi hakkında soruşturma başlatılmasına tepki gösterdi.

İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi Dr. Saffet Ercan, Fisli'nin Adıyaman'a gittiği günden İstanbul'a döndüğü güne dek diğer gönüllü hekimlerle birlikte özveriyle çalıştığını kaydetti. Fisli'nin ailesi deprem bölgesinde yaşadığı için depremzede olduğuna dikkat çeken Ercan, İstanbul Tabip Odası olarak deprem bölgesinde yürüttükleri çalışmalardan dolayı tüm sağlık emekçilerine şükranlarını sundu.

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nün Fisli'ye şükranla yaklaşması gerekirken, soruşturma açarak cezalandırma yoluna gittiğini kaydeden Ercan, Fisli'ye açılan "vicdandan yoksun" soruşturmanın sonlandırılmasını talep etti.