25 Eylül 2024 Çarşamba

Depremin vurduğu Pazarcık'ta 2 kişi selde hayatını kaybetti

Depremde halkı ölüme terk eden devlet, yoğun yağışın yaşandığı deprem bölgesinde gerekli önlemleri almayınca çadırlar ve konteynerleri su bastı. Yoğun yağışta iki kişi yaşamını yitirdi, 46'sı ağır 150 kişi de yaralandı.

Maraş'ta depremin merkez üssü olan ve büyük bir yıkımın olduğu Pazarcık ilçesinde dün öğle saatlerinde başlayan şiddetli yağış sonrası meydana gelen fırtına ve hortumra Cengiz Topel Mahallesi'nde bulunan depremzedelerin yaşadığı çadır ve konteynerler kullanılamaz hale geldi. 2 kişinin yaşamını yitirirken, 46'sı ağır 150 kişi yaralandı.

Depremde halkı ölüme terk eden devletin, depremin ardından da kış koşullarında halkın barınamabileceği uygun koşullar sağlanamadı. Her yağışta çadırları ve konteynerleri su bastı. Sel sularına kapılan onlarca kişi yaşamını yitirirken, halk yine sokakta kaldı.

Pazarcık Koordinatör Valisi olan Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu dün yaptığı ilk açıklamada, "Saat 16.00 itibariyle ilçemizde bir dolu yağışı ve peşinden hortum felaketi yaşandı. Yaralılarımızdan 6'sının durumu daha ağır, 2'sinin durumu ciddi. Yaklaşık 170 çadırımızda hasar var" dedi. Sel ve hortumun çok büyük olduğunu anlatarak yapacakları bir şey olmadığını ima etti.

Deprem bölgesinde Adıyaman ve Urfa'da da Mart ayında yaşanan sel baskınlarında 21 kişi yaşamını yitirmişti.