25 Eylül 2024 Çarşamba

Denizli'de sandıkları korumaya çağrıldı

Diyarbakır merkezli gerçekleşen siyasi soykırım operasyonu Denizli'de protesto edildi. Eylemde, sandıklara sahip çıkmaya ve aktif mücadeleye çağrıldı. 

Denizli Emek ve Demokrasi Güçlerinin çağrısıyla Diyarbakır merkezli 21 kentte gerçekleşen siyasi soykırım operasyonu protesto edildi. Operasyonun seçim odaklı olduğu kaydedilen açıklamada basın metnini Halkların Demokratik Partisi  (HDP) Denizli Eşbaşkanı Şerife Yıldırım okudu. 

Seçim sandıklarını koruyacak, hukuksuzluklarla mücadele edecek olan avukatların, kamuoyunu bilgilendirecek gazetecilerin, AKP ile sahada mücadele eden siyasetçilerin eş zamanlı hedeflenmesinin tesadüf olmadığını söyleyen Yıldırım, "Bu tehdit ve şantaj düzeninin sona ermesini isteyen, yıllardır uygulanan hukuksuzluklarla hesaplaşma iradesi gösteren herkesi bu saldırılara karşı açık tutum almaya çağırıyoruz. Gözaltına alınan her bir kişinin yerine binleri, on binleri sorumluluk üstlenerek seçim çalışmalarına katılmaya, sandıklara sahip çıkmaya ve darbeye karşı aktif mücadeleye çağırıyoruz. Biz buradayız ve mutlaka kazanacağız" dedi.