30 Eylül 2024 Pazartesi

Deniz Poyraz mezarı başında anıldı

HDP İzmir İl binasında katledilen Deniz Poyraz, katliamın birinci yılında mezarı başında anıldı. Anne Fehime Poyraz, "Deniz başını kaldırsın, halka baksın, onu nasıl sahiplendiklerini görsün. Deniz benim Deniz'im değil, Kürt halkının Denizi'dir" dedi. HDP'li vekil Çepni, Deniz Poyraz'ın katledilmesini hesabını sormak için mücadeleyi yükselttiklerini söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl binasında 17 Haziran 2021 tarihinde gerçekleşen silahlı saldırıda katledilen Deniz Poyraz, Buca'daki mezarı başında anıldı.

Poyraz için katliamın yaşandığı saatte parti binasında yapılan anmanın ardından Buca Kaynaklar'daki mezarı başında anma etkinliği yapıldı.

ALTAN: KATLİAMIN ARKASINDAKİ GÜÇLERİ AÇIĞA ÇIKARACAĞIZ
Saygı duruşu yapılan anmada ilk olarak HDP İzmir İl Eşbaşkanı Çınar Altan söz aldı. Katliam saldırısının hedeflediği tahribata yenik düşmediklerini vurgulayan Altan, "Deniz Poyraz'ın anısına bağlı kaldığımızı, inancımızı, umudumuzu yineliyoruz. Katliamın arkasındaki güçleri açığa çıkaracağımızın sözünü veriyoruz" dedi.

ANNE POYRAZ: KÜRTLERİN DENİZİ
Anne Fehime Poyraz da, halkın Deniz'i sahiplendiğini vurgulayarak kızına seslendi; "Deniz başını kaldırsın, halka baksın, onu nasıl sahiplendiklerini görsün. Deniz benim Deniz'im değil, Kürt halkının Denizi'dir. Çünkü Deniz kendisini Kürt halkının mücadelesine adadı" dedi.

BARIŞ ANNESİ YALÇIN: ÖZGÜR GÜNLERDE BİR ARAYA GELMEK İSTİYORUZ
Barış Annesi Behiye Yalçın, annelerin katledilen çocuklarının mezarları başında değil, barış ve özgür günlerde bir araya gelmek istediğini söyledi, "Çocuklarımızın cenazeleri saklama kaplarında geliyor. Bu bizim için ölümdür. Deniz Poyraz başta olmak üzere herkes için adalet istiyoruz" diye vurguladı.

ÇEPNİ: HESABINI SORMAK İÇİN MÜCADELEYİ YÜKSELTİYORUZ
HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni de, mezarı başında Deniz Poyraz'a seslendi. "Deniz Poyraz 1 yıldır senden ayrıyız. Ama kongrelerimizde, mitinglerimizde ve bütün çalışmalarımızda hep yanımızdaydın. Sana olan barış sözümüzü yerine getirmek ve hesabını sormak için mücadeleyi yükseltmeye devam ediyoruz" dedi. Çepni, ayrıca Adnan Yücel'in "Yeryüzü Aşkın Yüzü Oluncaya Dek" şiirinden de bir paragraf okudu.

Konuşmaların ardından Deniz Poyraz'ın mezarına karanfiller bırakıldı.