25 Eylül 2024 Çarşamba

Demokratik Suriye Meclisi heyeti Rusya'da

Demokratik Suriye Meclisi Yürütme Komitesi Başkanı İlham Ehmed'in de aralarında bulunduğu heyet, bir dizi temaslarda bulunmak için Rusya'ya gitti.

Demokratik Suriye Meclisi'nden (MSD) bir heyet, bir dizi temaslarda bulunmak için Cuma günü Rusya'ya gitti. MSD Yürütme Komitesi Başkanı İlham Ehmed, yardımcısı Hikmet Hebîb, Süryani Birlik Partisi Başkanı Senherîb Barsum ve MSD Mısır temsilcisi Sihanok Dibo'nun da yer aldığı heyetin Moskova'da olduğu belirtildi. 

Ziyarete ilişkin Hawar Haber Ajansı'na (ANHA) konuşan Sihanak Dibo, önümüzdeki Salı günü MSD ile Suriye Halkın İradesi Partisi arasında bir anlaşma imzalanabileceğini söyledi. Dibo, yapılacak anlaşmanın detaylarının daha sonra paylaşılacağını ifade etti. Dibo, "İmzalanacak olan bu anlaşmanın şu ana kadar yapılan en iyi anlaşma olduğunu söyleyebiliriz. Bu anlaşma muhaliflerden Suriye'de bulunan tüm bileşenlere olumlu bir etki yapacak bir anlaşma olacaktır. Bu anlaşmanın gerçek bir değişim kaynağı olacağını söyleyebiliriz" dedi.

Öte yandan, MSD heyetinin Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve kimi üst düzey yetkilerle bir araya geleceği öğrenildi.