30 Eylül 2024 Pazartesi

'Demokrasi hepimizin talebidir'

Diyarbakır, İzmir, İstanbul, Adana, Şırnak, Batman ve Van'da yapılan ev baskınlarına tepki gösteren Amed Emek ve Demokrasi Platformu, gözaltına alınanların derhal serbest bırakılmasını istedi. 

Amed Emek ve Demokrasi Platformu, "Demokrasi hepimizin talebidir" şiarıyla Eğitim-Sen 1 Nolu Şubede basın açıklaması düzenledi. 

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 64 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Diyarbakır, İzmir, İstanbul, Adana, Şırnak, Batman ve Van'da yapılan ev baskınlarında, aralarında yerlerine kayyum atanan Batman Belediye Eşbaşkanı Mehmet Demir ve Silvan Belediye Eşbaşkanı Naşide Toprak, Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Rosa Kadın Derneği üyeleri, demokratik kitle örgütü yöneticileri ve avukatların da bulunduğu 42 kişi gözaltına alındı.

'ÖZELLİKLE DİRENEN, DAYANIŞAN KADINLAR HEDEF ALINIYOR'
Basın metnini okuyan Semra Arslan, kentte demokratik muhalif siyaset yapan bütün kesimden insanların evlerinin basıldığını ve gözaltına alındığını kaydetti. Arslan, "Bu uygulamalara karşı demokratik tepkileri ortak geliştirmek kendine demokrat, halk savunucusu, yurtsever, ilerici diyen herkesin ertelenemez sorumluluğu haline gelmiştir. Basın açıklaması, miting gibi temel haklar çerçevesinde yapılan eylemler illegalize edilerek, toplum sindirilmeye ve sessizleştirilmeye çalışılmaktadır. Özellikle kadın mücadelesinde her türlü şiddet, taciz, tecavüz, cinayete karşı ses yükselten, direnen ve dayanışan kadınlar hedef alınarak, mücadele güçsüzleştirilmeye çalışılmaktadır" dedi.

'ÜLKENİN NORMALLEŞTİRİLMESİ GEREK'
İktidarın ülkeyi nefes alamaz hale getirdiğini belirten Arslan, iktidara toplumu gerileten ve kutuplaştıran uygulamalardan vazgeçmesi çağrısı yaptı. Ülkenin normalleştirilmesi gerektiğini ifade eden Arslan, "Biz emek ve demokrasi güçleri olarak demokrasiden, barıştan yana duruşumuzla, dün olduğu gibi bugünde halkımızın sesi olacağımızı ve mücadelen vazgeçmeyeceğimizi belirtmek isteriz. Bir kez daha iktidarı, hak ve özgürlükleri ortadan kaldırmaya yönelik saldırı ve baskılara son vermeye çağırıyoruz. Gözaltına alınan arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz" diye konuştu.