23 Eylül 2024 Pazartesi

Demiryollarının özelleştirilmesine karşı eylem 56. haftasında

BTS İzmir'in demiryollarının özelleştirilmesine karşı mücadelesi 56. haftasında. Eylemde, "BTS, TCDD'nin özelleştirilmesini  kamu ve toplum çıkarlarına tamamen aykırı bulmaktadır. BTS her zaman olduğu gibi ülke ve halk çıkarları ile bütün TCDD çalışanlarının yanında saf tutacaktır. Demiryolu halkındır satılamaz" denildi. 

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) İzmir'in demiryollarının özelleştirilmesine karşı mücadelesi sürüyor. Bu hafta Alsancak garında 56. kez bir araya gelen BTS üyeleri, mücadelenin süreceğini vurguladı.

"Biz çocuklarımıza onurlu bir gelecek bırakacağız. Demiryolları halkındır. Satılamaz" ve "Sürgün ve baskılara karşı oturma eylemimiz 56. haftasında" yazılı pankartların açıldığı eylemde, doğru bir demiryolu politikası kamu işletmeciliği, kamusal hizmet perspektifi, mühendislik disiplinlerine önem verilmesi, yük ve yolcu taşımada ağırlığın demiryollarına verilmesi, ehil/liyakatli kadro bir politikası, ulaşımın tamamının kombine taşımacılıkla bütünlüklü bir şekilde planlanması, maliyet, arazi, kullanım ömrü, güvenlik, enerji verimliliği, çevre gibi asli unsurlara dayanması gerektiği hatırlatıldı. 

Bu çerçeve içinde ulaşım güvenliğini etkileyen bütün hatların onarılmasının "kaza"larda önemli rolleri bulunan elektrifikasyon ve sinyalizasyon gereksinimlerinin ivedilikle karşılanması; hizmet dışı bırakılan bakım-tamir atölyeleri ve bütün tesislerin yeniden işlevli kılınması; TCDD'nin parçalanarak işlevsizleştirilmesi, siyasi kadro atamaları ve her düzeydeki uzman kadro kıyımına/sürgününe son verilmesi gerektiği belirtilen açıklama, şöyle devam etti: "Doğru bir demiryolu ulaşımı politikasına ancak böylece ulaşabiliriz. Başından bu yana özelleştirmelere karşı çıkarak kamusal üretim, kamu işletmeciliği, kamusal hizmet ve denetimi savunup ülke ve halk çıkarlarının yanında tavır alan BTS, TCDD'nin özelleştirilmesini  kamu ve toplum çıkarlarına tamamen aykırı bulmaktadır. BTS her zaman olduğu gibi ülke ve halk çıkarları ile bütün TCDD çalışanlarının yanında saf tutacaktır. Demiryolu halkındır satılamaz."