21 Eylül 2024 Cumartesi

Demirtaş'tan mahkeme gerekçesine tepki: Bir gün bağımsız yargı önünde hesap verecekler

Edirne F Tipi Cezaevi'nde rehin tutulan Demirtaş, İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi'nin "gerekçesiz gerekçeli kararı"na tepki gösterdi, "Yargı hiçbir zaman adil olmadı, evrensel hukuka uygun kararlar vermedi. Ama hiçbir karar da, bu kadar açık bir şekilde yasa dışı ve intikamcı da olmadı" dedi. Edirne F Tipi Cezaevi'nde rehin tutulan Demirtaş, İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi'nin "gerekçesiz gerekçeli kararı"na tepki gösterdi.
 
Twitter hesabından açıklama yapan Demirtaş'ın ilk mesajı şöyle: "Yargı hiçbir zaman adil olmadı, evrensel hukuka uygun kararlar vermedi. Ama hiçbir kararda, bu kadar açık bir şekilde yasa dışı ve intikamcı da olmadı."
 
Demirtaş, cezaya gerekçe yapılan konuşmasının polis tutanağındaki halini de mesajında paylaştı.
 
İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün söz konusu tutanağı şöyle:
 
"17.03.2013 tarihli Nevruz etkinliğinde konuşma yapan Selahattin Demirtaş’ın konuşmasında daha çok barış sürecine verilen destekten bahsederek, ‘Ama barış süreci barışın dili ve insanların ölmeyeceği gençlerin birbirini öldürmeyeceği bir müzakere masasını da desteklemeye  devam edeceğiz’ şeklinde söylemleri kullandığı, yaşanan sürecin  devam etmesi gerektiği, Türk ve Kürt halkının barış içerisinde birlikte yaşayabileceğini siyasetçilerin konuşarak çözüm üretebileceğini aktardığı tespit edilmiştir. 17.03.2013 tarihli Nevruz etkinliğinde konuşma yapan Sırrı Süreyya Önder konuşmasında yapılan mücadele neticesinde barış sürecine geçildiği, barış sürecinin sürdürülmesi gerektiğinden bahsettiği ‘Bundan sonra barış mücadelesini devam ettirmek için elimizden ne geliyorsa her türlü mücadeleyi omuz omuza yağacağız’ şeklinde konuşma ile barış sürecine verilen desteği aktardığı Nevruzunuz kutlu olsun sözleri ile konuşmacını sonlandırdığı tespit edilmiştir.”
 
 Demirtaş, söz konuşmaya ilişkin mahkemenin kararını da şu mesajla paylaştı:
 
" Buyurun bu da, mahkemenin hukuk adına utanç verici kararının gerekçesi. Ama hukuk ve adalet mücadelemiz yılmadan devam edecek. Bu kararlara imza atanlar bir gün mutlaka, bağımsız yargı önünde hesap verecekler."