1 Ekim 2024 Salı

Demir: HDK tecride karşı mücadeleden vazgeçmeyecek

Polis baskının ardından avukatlarla HDK binasında incelemede bulunan Demir ETHA'ya yaptığı açıklamada bu saldırının birkaç gün önce yaptıkları tecride karşı Gemlik yürüyüşünden bağımsız olmadığını söyledi. Demir, "HDK, bundan sonra da siyasi faaliyetlerinden, barış, insan hakları, eşitlik, cezaevlerindeki tecrit politikalarına karşı politik tavrından, mücadelesinden vazgeçmeyecektir" dedi.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Esengül Demir, genel merkez binalarının polis tarafından basılmasının birkaç gün önce HDK binasında yaptıkları ortak açıklamadaki tecride karşı Gemlik yürüyüşüne yönelik olduğunu söyledi.

HDK binasının kendilerine haber verilmeden sabah 05.30 sıralarında basıldığını, geldiklerinde polislerin gittiğini tespit ettiklerini söyleyen Demir, konferans salonunun dağıtıldığını, tüm dokümanların çıkarılıp yerlere atıldığını, bilgisayarlarına, digital ve elektronik tüm aletlere el konulduğunu, kamera kaydının tutulduğu cihazın da alındığı tespit ettiklerini anlattı.

Saldırının nedenini bilmediklerini kendilerine ulaşan herhangi bir tebligat olmadığını belirten Demir, son dönemde yapılan operasyonun devamı niteliğinde olduğunu kaydetti. İki gün önce HDK binasında İmralı tecridine karşı düzenlenecek Gemlik yürüyüşüne ilişkin ortak açıklama yaptıklarını hatırlatan Demir, saldırının bu açıklamadan hemen sonra gerçekleşmiş olmasının dikkat çekici olduğunu söyledi.

HDK'ye dönük bu saldırının demokratik kamuoyuna yönelik bir saldırı olarak görülmesi gerektiğine işaret eden Demir, "Halkların Demokratik Kongresi, bundan sonra da siyasi faaliyetlerinden, barış, insan hakları, eşitlik, cezaevlerindeki tecrit politikalarına karşı politik tavrından, mücadelesinden vazgeçmeyecektir" diye vurguladı.