27 Temmuz 2024 Cumartesi

DEM Parti'nin Berlin'de temasları sürüyor

Berlin'de temaslarını sürdüren DEM Parti heyeti, Friedrich Neuman Vakfı temsilcileriyle görüşme gerçekleştirdikten sonra, Almanya Federal Cumhuriyeti Avrupa Birliği Bakanı Anna Lührmann ile Almanya Parlamentosu'nda görüştü.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Dış İlişkilerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Ebru Günay, Avrupa Temsilcisi Eyyup Doru ve Almanya Temsilcisi Leyla İmret'ten oluşan heyetimiz bugün de Berlin'de görüşmelerine devam etmiştir.

Almanya Sol Parti Eş Genel Başkanı Martin Schirdewan ve Dış İlişkiler Sözcüsü Gregor Gysi ile bir araya gelen heyet, ardından Rosa Lüksemburg Vakfı Başkanı Prof. Dr. Bierman ile bir görüşmüştür.

Heyet; Friedrich Neuman Vakfı temsilcileriyle görüşme gerçekleştirdikten sonra, Almanya Federal Cumhuriyeti Avrupa Birliği Bakanı Anna Lührmann ile Almanya Parlamentosu'nda görüştü. Görüşmelerde yerel seçim sonuçları ve Türkiye'de yaşanan güncel gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Hatimoğulları Kürt sorununun kalıcı, barışçıl ve demokratik çözümü konusunda Almanya başta olmak üzere Avrupa Birliği üyesi ülkelerin daha fazla katkıda bulunması gerektiğinin altını çizmiş ve DEM Parti'nin Türkiye'nin AB'ye tam üyeliğini ilkesel olarak desteklediğini muhataplara iletti.