16 Eylül 2024 Pazartesi

İşgal altındaki Batı Şeria'da 39 Filistinli katledildi

İşgal altındaki Batı Şeria'ya son 20 yılın en büyük operasyonunu düzenleyen siyonist İsrail askerleri, aralarında 8 çocuğun da bulunduğu 39 Filistinliyi katletti. 10 gün süren operasyonun ardından son olarak Cenin'den çekilen İsrail ordusu, "hedeflerine ulaşana kadar" operasyonları sürdüreceklerini açıkladı.

Gazze Şeridi'nde Filistin halkına dönük soykırım saldırılarını devam ettiren siyonist işgal ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'da son 20 yılın en büyük operasyonunu gerçekleştirdi. 28 Ağustos'ta pek çok kentte eş zamanlı olarak başlatılan saldırılarda, 39 Filistinli katledilirken, en az 145 Filistinli de yaralandı. Katledilen Filistinlilerden 8'inin çocuk olduğu belirtildi. En az 195 Filistinli ise gözaltına alındı.

İsrail ordusu, "Yaz Kampları" adını verdiği operasyonda ilk olarak Tubas ve Tülkarim'den çekildi, Filistinli yerel medya kuruluşlarının haberlerine göre ise bugün itibariyle 10 gündür kuşatmanın sürdüğü Cenin'den de çekildi.

Kuşatma altındaki Cenin'de son verilere göre 19 Filistinli katledildi, Cenin'in yüzde 70'i yerle bir edilirken, Filistinlilerin su, gıda, elektriğe erişimleri engellendi. Hastanelerin de kuşatma altına alındığı Cenin'de yaralıları taşıyan ambulansların geçişine izin verilmedi.

İsrailli Kanal 14'ün yayınladığı görüntülere göre, Cenin'de onlarca çocuk, kadın ve erkek, gözaltına alınarak sokak ortasında tek sıra yürütüldü.

İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentinde "amaçlarına ulaşana kadar" operasyona devam edeceğini duyurdu. İsrail ordusundan yapılan açıklamaya göre, bölgede içlerinde bir Hamas komutanının da bulunduğu 14 Filistin direnişçisi öldürüldü, 30 "aranan kişi" ise gözaltına alındı.

Tülkarim'de bulunan mülteci kampından çekilen İsrail askerleri, kısa süre sonra tekrar kampa baskın düzenledi. Filistinli direnişçilerle İsrail askerleri arasında çatışmalar çıktı. El-Shweika kavşağında İsrail askerleri sokağa çıkma yasağı ilan etti, çok sayıda dükkanı kapanmaya zorladı. Şehit Thabet Hastanesi kuşatma altına alındı. Tülkarim'de toplam 7 Filistinli katledildi.

TUBAS'TA 5 DİRENİŞ SAVAŞÇISI ÖLDÜRÜLDÜ
İşgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeydoğusunda yer alan Tubas'ta İsrail ordusu, Fara'a Mülteci Kampı'na dönük devam eden operasyonu kapsamında bir araca hava saldırısı düzenledi. Saldırıda 5 Filistinli katledilirken, katledilenlerin direniş savaşçıları olduğu öğrenildi. Katledilen Filistinlilerin isimleri şu şekilde: el-Aksa Şehitleri Tugayları'nın İsrail hapishanesinde tutsak edilen komutanı Zekeriya Zubeydi'nin oğlu Muhammed Zubeydi, Ahmed Ebu Dawas, Muhammed Ebu Cuma, Kusay Abdül-Razek, Muhammed Ebu Zagha.

İsrail askerleri, Tubas'ın bir başka noktasında ise 16 yaşındaki Macid Fida Abu Zeina'yı silahla ateş açarak katletti. İsrail askerleri, ambulans ekiplerinin vurulan gence ulaşmasını da engelledi.

Tubas'ta İsrail ordusu operasyon boyunca toplam 10 Filistinliyi katletti.

RAMALLAH'TA FİLİSTİNLİLERİN ARAÇLARI ATEŞE VERİLDİ
Ramallah'ta İsrailli yerleşimciler, çok sayıda noktada Filistinlilerin araçlarını ateşe verdi.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın doğusundaki Nablus kentinde yer alan Balata Mülteci Kampı'na da İsrail ordusu tarafından baskın düzenlendi. Halkın üzerine ateş açan İsrail askerleri, buldozerlerle kampta hasara yol açtı.

EL HALİL'DE YERLEŞİMCİLER BASKIN DÜZENLEDİ
El-Halil'de bulunan Bireen köyünde siyonist yerleşimciler Filistinlilerin evlerine saldırdı. İsrail askerleri tarafından korunan yerleşimciler, köye baskın düzenleyerek çok sayıda evi yağmaladı. İşgal güçleri ve Filistinliler arasında çatışmalar yaşandı. İsrail askerleri halkın üzerine ateş açtı, biber gazı ve ses bombaları attı.

28 Ağustos'tan bu yana El Halil'de toplam 3 Filistinli katledildi.

7 Ekim 2023'ten bu yana işgal altındaki Batı Şeria'da katledilen Filistinlilerin sayısı 691'e, yaralıların sayısı ise 5 bin 700'e yükseldi.