23 Eylül 2024 Pazartesi

DEM Parti ve CHP Genel Başkanları arasında görüşme

DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel Ankara'da bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşme sonrası yapılan açıklamalarda siyasi partiler arası müzakere ve diyalog ihtiyacına işaret edildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları'nı Ankara'da bulunan DEM Parti genel merkezinde ziyaret etti.

BAKIRHAN: DAHA FAZLA MÜZAKERE VE DİYALOĞA İHTİYAÇ VAR
Görüşme sonrası yapılan açıklamada Tuncer Bakırhan, çok verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini söyledi. "Başta ekonomik kriz olmak üzere demokrasi, Kürt meselesi, kayyımlar, çevre krizi yani Türkiye'nin yaşamış olduğu meseleleri birlikte tartıştık, konuştuk. Siz de bilirsiniz partimizin sürekli dile getirdiği bir şey var. Muhalefet, siyasi partiler sorunları diyalogla ve müzakereyle çözer" diyen Bakırhan, içinde bulunulan süreçte daha fazla müzakere ve diyaloğa ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

ÖZEL: VERİMLİ VE YAPICI BİR GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİRDİK
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, siyasi partiler arasındaki diyaloğun demokrasi ve toplumsal barış açısından temel taşlardan biri olduğunu belirtti. Özel, şöyle devam etti: "Sayın Eş Genel Başkanın da ifade ettiği gibi bir araya gelmişken yapmamız gereken bir şeyi yaptık; Türkiye'yi değerlendirdik, dünyayı değerlendirdik, önümüzdeki süreci değerlendirdik. Çok verimli, çok yapıcı bir görüşme gerçekleştirdiğimizi ifade etmek isterim. Bundan sonraki süreçlerde de diyalogumuz, karşılıklı görüşmelerimiz sürecek. Biz bu diyalogun, bu görüşmenin Türkiye demokrasisine çok önemli katkılar sağlayacağını düşünüyoruz."

HATİMOĞULLARI: DEMOKRASİ KRİZİNİ DEĞERLENDİRDİK
Tülay Hatimoğulları ise, "Her iki başkanımızın da ifade ettiği gibi bugün bizler bir araya gelmişken Türkiye'nin ve dünyanın içinden geçtiği siyasal süreci, iktisadi krizi, Türkiye'de yaşanan demokrasi krizini değerlendirdik. Demokrasiye model olması gereken siyasi partilerin, Türkiye'nin sorunlarını görüşmek ve konuşmak ve hep birlikte çözüm üretmek üzere diyalog yolunun açık olması özlediğimiz bir şeydir. Ne yazık ki Türkiye tarihine dönüp baktığımızda, bu konuda çok zengin deneyimlere sahip değiliz. Ümit ediyoruz ki Türkiye'deki bütün siyasi partiler ve demokrasi gücünün vicdanı olan yapılarla birlikte bu konuda yol alırız" ifadelerini kullandı.