16 Eylül 2024 Pazartesi

DEM Parti Kadın Meclisi'nden kadına yönelik şiddete karşı mücadele çağrısı

Akhisar'da bir erkeğin sokak ortasında hamile bir kadına şiddet uygulaması ve olayın yaşandığı yerde bulunanların uzun süre olaya müdahale etmemesine ilişkin açıklama yapan DEM Parti Kadın Meclisi, "Kadına yönelik şiddet ve katliamların cezasızlık politikalarıyla beslenmesine, meşrulaştırılmasına izin vermeyeceğiz. Tüm toplumu kadına yönelik şiddetle mücadelede duyarlı olmaya ve bununla mücadele etmeye çağırıyoruz" dedi. 

Manisa'nın Akhisar ilçesinde, S.N.A. isimli kadın boşandığı Yılmaz A. tarafından sokak ortasında demir sopayla saldırıya uğradı ve darp edildi. Genç kadın "hamileyim" diyerek etraftan yardım istedi, ancak uzun süre kimse yardım etmedi. Hatta saldırının yaşandığı noktanın hemen yanındaki kişiler kadına yönelik şiddeti izlemekle yetindi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Kadın Meclisi, açıklama yaparak toplumu kadına yönelik şiddetle mücadeleye duyarlı olmaya ve mücadeleye çağırdı. "Failin defalarca kez kadına sopayla vururken ortada tek bir kolluk görevlisinin bulunmaması da bu iktidarın kadınların can güvenliğini sağlamadığını açıkça ortaya koymuştur" denilen açıklamada, yaşanan bu olayın iktidarın cezasızlık politikalarından bağımsız olmadığı belirtildi. 

'ŞİDDETLE MÜCADELEYE DUYARLI OLMAYA ÇAĞIRIYORUZ'
Açıklama şöyle devam etti: "Kadına karşı suç işleyen fail erkekler cesaretlerini bu cezasızlık politikalarından alıyor. Suçlanmayacağını, tutuklanmayacağını bilen fail erkekler defalarca kez aynı şiddeti uygulamaya devam ediyor. Manisa Akhisar'da bir kadına sokak ortasında şiddet uygulanması, demir sopalarla vurulması iktidarın kadına yönelik şiddetle mücadele gibi bir derdinin olmadığının göstergesidir. Kadınlar evde, sokakta, işyerinde şiddetin her türlüsüne maruz kalırken boşanmanın önünü kapatan politikalarla bu şiddet beslenmiştir. İstanbul Sözleşmesinden geri çekilerek, nafaka hakkına göz dikerek kadından yana değil fail erkekten yana olduğunu bu politikalarla ortaya koymuştur. İyi bilinsin ki; Manisa'da yaşanan bu olayın peşini bırakmayacağız, sonuna kadar takipçisi olacağız. Fail erkek hak ettiği cezayı alıncaya kadar mücadele edeceğiz. Kadına yönelik şiddet ve katliamların cezasızlık politikalarıyla beslenmesine, meşrulaştırılmasına izin vermeyeceğiz. Tüm toplumu kadına yönelik şiddetle mücadelede duyarlı olmaya ve bununla mücadele etmeye çağırıyoruz."