16 Eylül 2024 Pazartesi

DEM Parti Kadın Meclisi: Kadınların iradesi karşısında yenileceksiniz

Birecik, Taşlıçay ve İkiköprü belediyelerinde erkek eşbaşkanların DEM Parti'den istifa etmesine tepki gösteren DEM Parti Kadın Meclisi, "Birecik, Taşlıçay ve İkiköprü belediyeleri kadınların, gençlerin, halkın iradesidir. Bu iradeye karşı duranlara sesleniyoruz; kadınların iradesi karşısında yenileceksiniz" ifadelerini kullandı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Kadın Meclisi, 31 Mart yerel seçimlerinde Birecik, Taşlıçay ilçelerinde ve İkiköprü beldesinde seçilen erkeklerin kişisel menfaatleri için DEM Parti'den istifa ettiğini belirterek, "Gerçekleşen istifalar, kadınların öncülüğünde inşa edilen kadın özgürlükçü, demokratik ve eşitlikçi paradigmamıza yönelik saldırılardır" ifadelerini kullandı.

Yapılan açıklamada, kadınların mücadelesi sonucu elde edilen eşbaşkanlık ve eşit temsiliyete dönük saldırıların, erkek egemen iktidarın yetkileri tek elde toplama çabası olduğu kaydedildi.

'MÜCADELEYİ SÜRDÜRMEYE DEVAM EDECEĞİZ'
"Yetkiyi tek elde toplayan, aşırı merkezileşmiş ve erkeklerin doğal görev alanı olarak kodlanan yerel yönetimlerde, eşit temsiliyetin sağlanması hem siyaseti demokratikleştirmiş hem de demokratik siyasetin toplumun en etkin mekanizması olmuştur" denilen açıklama, şöyle devam etti: "Bizler, eş başkanlık sistemiyle; yaşamın bütün alanlarında kadının iradesini güçlendirmeye, kentin yönetim süreçlerine tam katılımını sağlamaya ve demokratik yerel yönetim anlayışını yaygınlaştırmaya devam edeceğiz. Büyük emek ve bedellerle uyguladığımız eş başkanlık, eşit temsiliyet, kadın özgürlükçü, katılımcı, çoğulcu, demokratik ve ekolojik toplumu esas alan politikalarımıza yönelik saldırıya karşı mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz."

DEM Parti'nin yönetim ilkelerini reddeden ve verdiği sözleri tutmayanların ne kadınlarla, ne halkla yol yürüyemeyeceği vurgulanan açıklamada, "Bizler kayyumlara geçit vermediğimiz gibi, erkek egemen anlayışa da geçit vermeyeceğiz. Birecik, Taşlıçay ve İkiköprü belediyeleri kadınların, gençlerin, halkın iradesidir. Bu iradeye karşı duranlara sesleniyoruz; kadınların iradesi karşısında yenileceksiniz" denildi.