16 Eylül 2024 Pazartesi

DEM Parti Kadın Meclisi: Erkek-devlet şiddetini kabul etmiyoruz

AKP'li vekillerin yumruklu saldırısına tepki gösteren DEM Parti Kadın Meclisi, "Gülistan Kılıç Koçyiğit yoldaşımıza yapılan saldırı kadın iradesine, rengine, duruşuna, siyasetine ve mücadelesine yapılmış bir saldırıdır" dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Kadın Meclisi, Meclis Genel Kurulu'nda AKP milletvekili Alpay Özalan'ın başlattığı ve çok sayıda AKP'li vekilin devam ettirdiği yumruklu saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

"AKP-MHP erkek egemen iktidarı, uyguladığı savaş ve şiddet politikalarını bir kez daha Mecliste göstermiştir. Can Atalay kararına ilişkin muhalefetin çağrısı üzerine olağanüstü toplanan Meclis Genel Kurulu'nda, siyasi iktidarın vekilleri tarafından bir kez daha erkeklik gösterisi yapılmıştır" denilen açıklamada, DEM Parti Gülistan Kılıç Koçyiğit'in AKP iktidarının vekilleri tarafından şiddetin hedefi olduğu dile getirildi.

Açıklama, şöyle devam etti: "Bu saldırı, kadına yönelik şiddet ve katliamların artışı karşısında politika üretmeyen, her defasında kadınların kazanılmış haklarına saldıran AKP-MHP iktidarının kadın düşmanı politikalarının göstergesidir. Gülistan Kılıç Koçyiğit yoldaşımıza yapılan saldırı kadın iradesine, rengine, duruşuna, siyasetine ve mücadelesine yapılmış bir saldırıdır. Baskı, zor aygıtları ile hukuksuzlukların, kadına yönelik şiddetin, irade gasbının meşrulaştırılmasına izin vermeyeceğiz. Evde, sokakta, Mecliste bulunduğumuz her yerde erkek-devlet şiddetini kabul etmiyoruz, mücadelemizi yükseltiyoruz."