22 Eylül 2024 Pazar

DEM Parti Gençlik Meclisi: Öcalan özgür olana kadar mücadelemiz sürecek

DEM Parti Van il binası önünde bir araya gelen Gençlik Meclisi üyeleri, PKK lideri Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünü sağlayana dek mücadele edeceklerini vurguladı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Gençlik Meclisi, İmralı Hapishanesinde tutulan ve 35 aydır kendisinden haber alınamayan PKK lideri Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için açıklama yaptı. Parti binası önünde yapılan açıklamaya Van Milletvekili Pervin Buldan, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Özgür Kadın Hareketi (TJA) ve Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (TUHAY-DER) yöneticileri de katıldı.

"Rêberek azad, welatek azad - Özgür önderlik, özgür ülke" pankartının açıldığı eylemde DEM Parti Gençlik Meclisi üyesi Abdullah Gürkan açıklama yaptı. "Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürt sorununa çözüm" kampanyası kapsamından dünyanın birçok yerinde yapılan eylem ve etkinlikleri hatırlatan Gürkan, "Ortadoğu coğrafyasında ve tüm dünya halklarında sayın Abdullah Öcalan'a karşı büyük bir sahiplenme açığa çıktı. Çünkü halklar, sayın Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünün insanca bir yaşamın teminatı olduğunu bilmektedir. İmralı'da geliştirdiği paradigma ile halkların önderi haline gelmiş olması bunun kanıtıdır. İktidar da bunu bildiği için tecridi derinleştirip savaş politikalarında ısrar etmek istemektedir" dedi.

İşkence ve soykırım biçiminde sürdürülen tecrit politikasının kabul edilemez aşamaya geldiğini de belirten Gürkan, tecrit sistemiyle toplumun barış ve özgürlük taleplerinin görünmez kılınmak istendiğini dile getirdi. Gürkan, "3 yıldır Sayın Abdullah Öcalan'dan hiçbir şekilde haber alınamıyor. Ne avukatlarıyla ne de ailesiyle görüştürülüyor. Bu politikalar İmralı ile sınırlı kalmıyor ve bütün toplum hedef alınıyor. Bu da gösteriyor ki tecrit, ülkenin yönetim biçimi haline dönüşmüştür" diye konuştu.

İmralı'da uygulanan tecrit politikasının devletin Kürtlere ve bu coğrafyada yaşayan diğer haklara nasıl bir düşmanlık politikası yürüttüğünün somut örneği olduğunu söyleyen Gürkan, şöyle devam etti: "Türkiye ve Kürdistan gençleri iyi bilmeli ki 'Bir merminin fiyatı kaç liradır siz biliyor musunuz?' diyenler, halkın bütçesini Kürt düşmanı politikaları için kullananlardır. 'Bir merminin fiyatını biliyor musunuz diyenler', gençlerin asansörlerde katledilmelerinden, işsiz kalmalarından, geleceksizlik ve umutsuzluk çemberinde intihara sürüklenmelerinden sorumlu olanlardır. Her bir genç ve tüm halkımız hissetmeli ki İmralı'daki tecrit zihinlerde, evlerimizin içinde, okuduğumuz okullarda ve her yerdedir. Bu nedenle İmralı tecridine karşı çıkmak, özgürlüğe sahip çıkmaktır, İmralı tecridine karşı çıkmak insanlığa sahip çıkmaktır" dedi.

Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün derhal sağlanması gerektiğini vurgulayan Gürkan, tecrit son bulana kadar mücadelelerini kesintisiz şekilde sürdüreceklerini söyledi.