22 Eylül 2024 Pazar

DEM Parti eşbaşkanları Yüksekdağ ve Demirtaş'ı ziyaret etti

DEM Parti Eş Genel Başkanları Hatimoğulları ve Bakırhan, Kandıra 1 Nolu F Tipi Hapishanesinde rehin tutulan HDP eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve Edirne F Tipi Hapishanesindeki Selahattin Demirtaş'ı ziyaret etti, yerel seçimlere ilişkin görüş ve önerilerini aldı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ile Tuncer Bakırhan, Kandıra 1 Nolu F Tipi Hapishanesinde rehin tutulan HDP eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ile Gültan Kışanak, Semra Güzel ve Nurhayat Altun'u 4 Aralık günü ziyaret etti. Hatimoğulları ve Bakırhan, bugün de Edirne F Tipi Hapishanesindeki HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile Selçuk Mızraklı'yı ziyaret etti.

Ziyaretlere ilişkin yapılan açıklamada, Yüksekdağ'ın da aralarında bulunduğu kadın tutsakların, büyük bir güç ve umutla direnmeye devam ettikleri belirtildi, "Türkiye halklarını selamladıklarını ilettiler" denildi.

Görüşmede, bölgede ve Türkiye'de yaşanan son gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunduğu bilgisi verilirken, "Siyasal, ekonomik ve toplumsal boyutları olan çoklu krizlerden geçtiğimiz bugünlerde, başta parti politikaları olmak üzere önümüzdeki yerel seçimlere ilişkin değerli görüş ve önerilerini aldık" denildi.

Hatimoğulları ve Bakırhan'ın bugün de Edirne F Tipi Hapishanesine giderek Selahattin Demirtaş ve Selçuk Mızraklı'yı ziyaret ettiği belirtilen açıklamada, "Babası Tahir Demirtaş'ı kaybeden Demirtaş'a partimiz, halkımız, bileşen partilerimiz, ittifak güçlerimiz, STK'lar ve tüm dost çevreler adına başsağlığı dileklerimizi ilettik. Selahattin yoldaşımız, babasının taziyesindeki sahiplenmeden ötürü herkese bir kez daha teşekkürlerini iletti" denildi.

Açıklamada şu bilgiler paylaşıldı: "Demirtaş ve Mızraklı ile her türlü baskı, kumpas davası ve kapatma davasıyla önü alınmak istenen toplumsal muhalefetin daha fazla güçlenmesi için istişarelerde bulunduk. Kürt sorunu başta olmak üzere Türkiye'nin tarihsel ve siyasal sorunlarının çözümü için atılacak adımlar, cezaevlerinde süren açlık grevleri ve yerel seçimlerle ilgili izleyeceğimiz stratejiler ile ilgili fikir alışverişinde bulunduk. Arkadaşlarımız önerileriyle partimize güçlü katkı sağladılar ve sağlamaya devam ediyorlar.
Her iki cezaevinde de ziyaret ettiğimiz yol arkadaşlarımızın morali, mücadele inancı ve kararlılığı yüksektir. Önümüzdeki süreçte ortak akılla parti politikalarının belirlenmesi için yoldaşlarımızla görüşmelerimiz devam edecektir. Tüm yoldaşlarımızın özgürlüğü için bütün gücümüzle mücadelemiz sürecek."