22 Eylül 2024 Pazar

DEM Parti Dersim'de halk oylamasını tamamladı

DEM Parti, Dersim Belediye eşbaşkan adaylarını belirlemek üzere gerçekleştirdiği halk oylamasını tamamladı. Dün gerçekleştirilen ilk turda Birsen Orhan kadın eşbaşkan olarak seçilirken bugünkü ikinci turda erkek eşbaşkan belirlendi. Cevdet Konak en fazla oy alan aday oldu.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Dersim'de 31 Mart yerel seçimlerinde belediye eşbaşkanlarını belirlemek için dün gerçekleştirdiği halk oylamasının ikinci turunu bugün tamamladı.

Dünkü ilk turda, kadın adaylardan Birsen Orhan, yüzde 50'nin üzerinde oy alarak seçilirken, erkek adaylar arasında yüzde 50'nin üzerine oy alan olmadığı için ikinci tur gerçekleştirildi.

Bugün yapılan ikinci tur seçiminde delegeler, erkek adaylardan Cevdet Konak ve Uğur Beycan Bayrak için oy kullandı. 490 delegenin oy kullandığı ön seçimlerde Cevdet Konak 333, Uğur Baycan 156 oy aldı.

Halk oylamasında birinci çıkan Konak, "Demokratik yerel yönetimleri güçlendireceğiz. Kayyum pratiklerinin gasp ettiği kazanımlarımızı geri alacağız" dedi.