22 Eylül 2024 Pazar

DEM Parti Bursa'dan seslendi: Tecride hayır

DEM Parti Bursa İl Örgütü tecride karşı basın toplantısı düzenledi. İl Eşbaşkanı Abide Ok, "Bizler İmralı'daki hukuk ve insanlık dışı bu uygulamalara sessiz kalmayacağımızı bu vesileyle bir kez daha belirtiyor; başta halkımız olmak üzere tüm dostlarımızı ve demokratik kamuoyunu eylemimiz etrafında kenetlenmeye çağırıyoruz" dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Bursa İl Örgütü, PKK lideri Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü talebiyle siyasi parti ve demokratik kitle örgütlerinin Van ve Kars'tan başlattığı "Özgürlük Yürüyüşü"ne destek için il binasında basın toplantısı düzenledi.

Basın açıklamasını okuyan DEM Parti Bursa İl Eşbaşkanı Abide OK, PKK lideri Abdullah Öcalan'a dayatılan mutlak tecridin 25'inci yılına girdiğine işaret ederek, mutlak tecrit uygulamalarının iç hukukta ve uluslararası hukukta yeri olmadığını kaydetti.

'TECRİT KÜRDİSTAN'IN SÖMÜRGE ALTINDA TUTULMASI DEMEKTİR'
"İmralı tecrit sistemi, Kürt halkının özgürlük mücadelesinin tasfiyesi politikalarının merkezidir. Mutlak tecrit, Kürdistan coğrafyasının savaş politikalarıyla işgal edilmesi, insansızlaştırılması ve sömürge altında tutulması demektir. Gelinen aşamada ise sadece Kürt ve Kürdistan ile sınırlı kalmamış, tüm toplum üzerinde bir baskı ve tahakküm aracına dönüşmüştür" diyen Ok, tecridin Kürt sorununun çözümsüzlüğe hapsedilmesine neden olduğunu vurguladı.

'TECRİT KIRILMADAN HALKLAR NEFES ALAMAZ'
Öcalan'ın özgürlüğünün Kürt meselesinde barışçıl, demokratik çözüm anlamına geldiğini vurgulayan Ok, şöyle devam etti: "Sayın Öcalan'ın 2010 yılında sarf ettiği şu sözler, fiziki özgürlüğünün halkların özgür yaşamının inşası için ne düzeyde kritik olduğunu ispatlar niteliktedir: 'Dışarıda ancak bir şartla yaşanabilir, o da günün yirmi dört saatinde Kürtlerin ve kapitalizm koşullarında Türk emekçilerinin varlık ve özgürlüğü için savaşım içinde olmakla mümkündür'. Tarihte eşine az rastlanır İmralı mutlak tecrit sistemi kırılmadan halklar nefes alamayacak, demokratik yollarla sorunlarına çözüm bulamayacaktır."

'İNSANLIK DIŞI UYGULAMALARA SESSİZ KALMAYACAĞIZ'
Eylemlerinin amacının Öcalan'ın başta avukat-aile görüşleri olmak üzere diğer yasal haklarının tesis edilmesi ve Kürt sorununun demokratik çözümü olduğunu vurgulayan Ok, "İmralı tecrit sistemi lağvedilinceye ve Kürt sorunu etrafında kurulan kirli tezgahlar dağıtılıncaya kadar durmayacağız. Bizler İmralı'daki hukuk ve insanlık dışı bu uygulamalara sessiz kalmayacağımızı bu vesileyle bir kez daha belirtiyor; başta halkımız olmak üzere tüm dostlarımızı ve demokratik kamuoyunu eylemimiz etrafında kenetlenmeye çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

Açıklama, "Tecride hayır, çözüm hemen şimdi" sloganı ve alkışlarla son buldu.